Δεύτερη μεταγραφή για τη Γιούγκ – Απέκτησε τον Ρώσο πολίστα Daniil Merkulov

Ο 21χρονος Ρώσος παίκτης του πόλο, Daniil Merkulov εντάχθηκε στην κροατική Γιούγκ Ντουμπρόβνικ. Ο Merkulov, αποτελεί έναν από τους καλύτερους νέους παίκτες στο άθλημα, σε όλο τον κόσμο και αγωνίζεται στα αριστερά.

Τις τελευταίες δύο σεζόν, έπαιζε για τον Jadran Carine του Μαυροβουνίου.

Η θέση στο πόλο του Merkulov βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της επίθεσης και έχει ύψος  1,90 m. Είναι καταπληκτικός σκόρερ και σε συνδυασμό με τους νέους συμπαίκτες του, τους Fatovic, ο οποίος ανανέωσε για πέντε χρόνια και τον δικό μας, τον  Αλέξανδρο  Παπαναστασίου, θα αποτελέσουν μεγάλη απειλή για τους τερματοφύλακες, που θα κληθούν να τους αντιμετωπίσουν.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ενώ βρίσκεται σε διακοπές στην Ρωσία: » Έρχομαι σε ένα μεγάλο σύλλογο και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα φοράω το σκουφάκι της Γιούγκ για τις επόμενες δύο σεζόν. Πιστεύω στον εαυτό μου και ξέρω ότι το παιχνίδι μου θα συμβάλει στην νίκη των νέων τροπαίων για το σύλλογο».

Βέβαια ο παίκτης είχε και άλλες προτάσεις από ομάδες, με καλύτερες χρηματικά προσφορές, όμως διάλεξε τελικά την Γιούγκ. Ο ίδιος είπε γι’ αυτό: «Όπως ήδη ανέφερα, η Γιούγκ είναι ένας μεγάλος σύλλογος με μακρά παράδοση και έναν σπουδαίο προπονητή. Πιστεύω ότι θα κάνω ένα επιπλέον βήμα στην καριέρα μου ενώ θα είμαι στο Ντουμπρόβνικ».

Να πούμε εδώ ότι δηλώσεις για τον Daniil Merkulov έκανε και ο προπονητής της ομάδας της  Γιούγκ, ο Βιέκοσλαβ Κόμπετσακ: «Μιλάμε για έναν νέο παίκτη που είναι ήδη ένα σημαντικό όνομα στον κόσμο της υδατοσφαίρισης. Ξέρω ότι είχε πολλές προσφορές στο τραπέζι, αλλά μας επέλεξε και αυτό με έκανε ευτυχισμένο. Ο Daniil είναι ένας παίκτης που σίγουρα θα ευδοκιμήσει και αυτό θα κάνει την Γιούγκ ακόμη καλύτερη».

Θα δούμε λοιπόν το νέο απόκτημα της ομάδας της Γιούγκ, από τον Σεπτέμβριο που θα αρχίσουν οι προετοιμασίες για την νέα σεζόν.

 

Facebook Comments