Επιμορφωτική ημερίδα για τους διαιτητές από ΣΕΔΥ και ΚΕΔ!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης, σε συνεργασία με την ΚΕΔ, διοργάνωσε ημερίδα επιμόρφωσης διαιτητών ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2022-2023. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Αττικής στον «πόλις πολυχώρο» με υβριδική μορφή (δια ζώσης και διαδικτυακά μέσω zoom) με συμμετοχή των διαιτητών όλων των κατηγοριών και των παρατηρητών διαιτησίας.
Την παρουσίαση, ανάλυση και επεξήγηση των κανονισμών έκανε ο παρατηρητής διαιτησίας, πρόεδρος του ΣΕΔΥ αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) κ. Μιχάλης Σκαλοχωρίτης. Εξαιρετική ήταν η εισήγηση του κ. Νίκου Σταυρόπουλου, παρατηρητή διαιτησίας, μέλους της ΚΕΔ, σχετικά με τις νέες οδηγίες επί των κανονισμών υδατοσφαίρισης που θα εφαρμοστούν από την LEN στους διεθνείς αγώνες champions league και euro cup την αγωνιστική χρονιά 2022-2023, αλλά και τις αλλαγές στους κανονισμούς σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία FINA που θα εφαρμοστούν τόσο στις διεθνείς διοργανώσεις των εθνικών ομάδων όσο και στα εθνικά μας πρωταθλήματα από τον Ιανουάριο του 2023. Η παρουσίαση του κ. Νίκου Βασιλείου, παρατηρητή διαιτησίας, αφορούσε στον πειθαρχικό έλεγχο και στην ανάλυση συγκεκριμένων άρθρων του κανονισμού υδατοσφαίρισης της ΚΟΕ που αφορούν στη διαιτησία.


Η ημερίδα έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και έχει ήδη ξεκινήσει από το ΣΕΔΥ η προετοιμασία για τη διοργάνωση μιας ακόμη ημερίδας σε συνεργασία με τον ΣΕΠΥ και με σημαντικούς προσκεκλημένους ομιλητές, καθώς πρέπει να ενημερωθούν οι προπονητές και οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα σχετικά με τους νέους κανονισμούς και να γίνει συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό.

Στόχος τόσο του ΣΕΔΥ, όσο και της ΚΕΔ είναι η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση των διαιτητών για ορθή εφαρμογή των κανονισμών διαιτησίας, με σαφήνεια, ακρίβεια και συνέπεια, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι αμφισβητούμενες διαιτητικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων. Το πρώτο βήμα για το σκοπό αυτό έγινε με τη διοργάνωση και συμμετοχή των διαιτητών στα 2 τουρνουά του ΣΕΔΥ για την Α1 ανδρών και Α1 γυναικών. Θα ακολουθήσουν 2 ακόμη τουρνουά προετοιμασίας και αξιολόγησης των νέων διαιτητών, 22-23/10/2022 στη Θεσσαλονίκη και 27-30/10/2022 στην Αθήνα.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA