Επέστρεψε από το Βελιγράδι η Εθνική ομάδα Τεχνικής Κολύμβησης, η οποία πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αποστολής κατάφεραν να πάρουν μέρος σε 16 τελικούς, ενώ κατέκτησαν και τέσσερα μετάλλια, δύο στην πισίνα και δύο στην ανοιχτή θάλασσα. Ξεχώρισαν τα χρυσά μετάλλια του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Λουκά Καρετζόπουλου και του Χρήστου Μπόνια. Επίσης, μετάλλια πήραν ο Μάριος Αρμουτσής (αργυρό μετάλλιο) και η Αναστασία Πολιτου (χάλκινο μετάλλιο).

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα, εμφανίστηκαν πολύ ικανοποιημένα και μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Γιώργος Σαλταμανίκας (Ομοσπονδιακός προπονητής): “Ο απολογισμός είναι εξαιρετικός, σε μια Ελλάδα που μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από κρίση. Κρίση στην κοινωνία, κρίση στα οικονομικά και φυσικά και στον αθλητισμό, όπου υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Το να καταφέρουμε να πάρουμε τέσσερα μετάλλια σε επίπεδο Ανδρών-Γυναικών κάτω από πολύ ισχυρό συναγωνισμό, αποτελεί κάτι σπουδαίο. Συνεχίστηκε η παράδοση της πατρίδας μας σε αυτό το άθλημα σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Γιώργος Καρετζόπουλος (Αρχηγός ελληνικής αποστολής): “Η ελληνική ομάδα στο Βελιγράδι πήγε με χαμηλά τους τόνους, παρά τις μέχρι τώρα επιτυχίες. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρήσει και μετά από τη διοργάνωση αυτή. Το αποτέλεσμα δεν είναι απλά καλό, είναι άριστο, αν συνεκτιμήσουμε όλα τα δεδομένα και πιστεύω ότι η Τεχνική κολύμβηση, όχι μόνο διατηρεί τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, αλλά εκτιμώ ότι και στους επόμενους αγώνες στους Νέους-Νεάνιδες θα πάμε ακόμα καλύτερα. Ο Λουκάς Καρετζόπουλος πιέστηκε πολύ από όλους για να μπορέσει να καλύψει το κενό που άφησε μετά την απόσυρσή του και θεωρώ ότι πέτυχε έναν άθλο. Με δύο μήνες προπόνησης κατέκτησε το χρυσό σε ένα από τα κορυφαία αγωνίσματα της διοργάνωσης. Όσον αφορά το μέλλον του, ακόμη δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις του”.

Facebook Comments