Το 3ο Εορδαϊκό Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Εφήβων διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 2-3/12/2017, στο κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας.

Το τμήμα υδατοσφαίρισης της ομάδας των Δελφινιών Πτολεμαΐδας διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά, το οποίο για πρώτη φορά ήταν επίσημο και εγκεκριμένο από την ΚΟΕ.

Έλαβαν μέρος,  εκτός από τα Δελφίνια, ο Πύρρος Ιωαννίνων, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ο Μακεδονικός Νεαπόλεως και η ΧΑΝΘ. Συναρπαστικοί και με ανατροπές μέχρι το άκουσμα της κόρνας οι περισσότεροι αγώνες, γεγονός που καταδεικνύει την ομορφιά των αναμετρήσεων. Αυτό άλλωστε το  δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα αφού στην πρώτη θέση είχαμε ισοβαθμία. Πολύ σημαντική και παρουσία του κόσμου στις κερκίδες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης, τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους αλλά τα περισσότερα και δικαίως ανήκουν στον ΠΥΡΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για την κατάκτηση του τρόπαιου ενώ ενεργοποιήθηκε ο κανονισμός FINA και ΚΟΕ (§2.2.1) για την εύρεση του πρώτου, αφού υπήρξε ισοβαθμία μεταξύ Πύρρου και Μακεδονικού με το μεταξύ τους παιχνίδι να λήγει ισόπαλο.

 

Έπειτα από ψηφοφορία μεταξύ των προπονητών των ομάδων αναδείχθηκαν  ως ο MVP του τουρνουά ο Παύλου Θ. του Πύρρου Ιωαννίνων, ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 21 τέρματα και ο Τσαμπάζης του Ηρακλή Θεσσαλονίκης ως ο καλύτερος τερματοφύλακας.

Τις αναμετρήσεις διεύθυνε ο διεθνής διαιτητής κος Γρηγόρης Σπανούδης.

Τα Δελφίνια Πτολεμαΐδας ανανέωσαν το ραντεβού για το 2018 με τη διεξαγωγή του 4ου Εορδαϊκού Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Εφήβων.

Φωτογραφίες από το Γραφείο Τύπου της ομάδος: