Σε ενίσχυση του ρόστερ τους αναμένεται να προχωρήσουν λίγες ομάδες της Α1 κατηγορίας ανδρών, τώρα που πια ολοκληρώθηκε ο 1ος γύρος του πρωταθλήματος με την 11η αγωνιστική.

Συγκεκριμένα, τρεις ομάδες της πρώτης κατηγορίας αναμένεται να ενισχυθούν για τον 2ο γύρο.

Αρχικά, τα Χανιά απέκτησαν δύο παίκτες από το εξωτερικό, ο ένας από τη Σλοβακία και ο έτερος από τη Λευκορωσία, αμφότεροι περιφερειακοί.

Η άλλη ομάδα της Κρήτης, ο ΟΦΗ του Μάκη Βολτυράκη, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ένταξης στο ρόστερ της, έναν Αμερικανό παίκτη που αγωνίζεται στη θέση του φουνταριστού, ενώ ένας από τους δύο ξένους που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ, θα αποχωρήσει άμεσα.

Τέλος, την ίδια περίοδο δοκιμάζεται από ομάδες της Α1 κατηγορίας ένας Μαυροβούνιος αθλητής, ο οποίος αποτελεί υιό πολύ γνωστού προπονητή του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, χωρίς ωστόσο να έχει ενταχθεί προς το παρόν σε κάποια ομάδα οριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι και ο ΠΑΟΚ αποδέσμευσε επίσημα τον Μίλος Μαξίμοβιτς, για να τον αντικαταστήσει με τον φουνταριστό, Νίκολα Τομάσεβιτς. Ενδεχομένως, η έναρξη του Β’ γύρου του πρωταθλήματος πλέον να αποτελέσει σε ετήσια βάση ευκαιρία ενίσχυσης για τις ελληνικές ομάδες με διαθέσιμους παίκτες από το εξωτερικό.