Οι επιδόσεις των Ελλήνων κολυμβητών στην Κοπεγχάγη και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας ξεπέρασαν τις προσδοκίες όλων μας και έδειξαν ότι η ελληνική κολύμβηση είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει και γιατί όχι να γράψει σύντομα ιστορία, καθώς το Τόκιο δεν αργεί.

Ο Ανδρέας Βαζαίος ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο, καταρρίπτοντας τέσσερις φορές τα πανελλήνια ρεκόρ και κερδίζοντας δύο Ασημένια μετάλλια στα 200μ. μεικτή (1:53.88) και 200μ. πεταλούδα (1:51.23).

Λαμπρές ήταν οι επιδόσεις του Κρίστιαν Γκολομέεβ και του Απόστολου Χρήστου, με τον κολυμβητή του Εθνικού να κάνει τρία πανελλήνια ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο, όπου… άφησε το ρεκόρ στο τρομερό 21.01, το οποίο πέτυχε στον τελικό του αγωνίσματος (6ος), ενώ κατέρριψε και το ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο με 50.66.

Από την άλλη, ο Απόστολος Χρήστου επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με το 23.74 στα 50μ. ύπτιο να αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ ο αθλητής του Παναγιώτη Βελέντζα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς έκανε 50.66 στον ημιτελικό των 100μ. ύπτιο, κάτι που αποτελεί επίσης πανελλήνιο ρεκόρ.

Τέλος, ο Απόστολος Παπαστάμος σε ηλικία 16 χρονών έγραψε ιστορία, καθώς όχι μόνο αγωνίστηκε κόντρα σε κορυφαίους αθλητές, αλλά έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στα 400μ. μεικτή με 4:19.27, ενώ στα 200μ. μεικτή, στα 100μ. μεικτή και στα 200μ. ύπτιο έκανε ατομικά ρεκόρ!


Η ελληνική κολύμβηση πρωταγωνίστησε και τα νέα ρεκόρ δίνουν ελπίδες για το μέλλον των συγκεκριμένων αθλητών που δείχνουν να έχουν στοιχεία για μεγάλες επιδόσεις στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Η Κοπεγχάγη δεν μας απογοήτευσε, καθώς η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και το Aquafeed24 έδωσε για πρώτη φορά το παρών σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης. Βήμα-βήμα, μεγαλώνουμε. Ήμασταν το μοναδικό Ελληνικό ΜΜΕ που βρέθηκε στη Ρόγιαλ Αρίνα και πιστεύουμε ότι μας «ένιωσαν» όλοι για τα καλά!

Συγχαρητήρια στους Έλληνες κολυμβητές και τους προπονητές τους! Δώδεκα Πανελλήνια ρεκόρ και δύο αργυρά μετάλλια!