Το ταξίδι της Εθνικής ομάδας Νέων γυναικών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, καθώς η Ελλάδα ηττήθηκε δίκαια από την Ισπανία και έμεινε εκτός ημιτελικών.

Ελλάδα – Ισπανία 4-9

Οι Ισπανίδες ήταν καλύτερες σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν επέτρεψαν στις διεθνείς να δημιουργούν προϋποθέσεις για γκολ, με την Εθνική να μην έχει ιδέες επιθετικά ώστε να κρατηθεί στο παιχνίδι, ενώ αμυντικά δέχθηκε νωρίς αρκετά γκολ που έμειναν αναπάντητα.

Αναμφίβολα ήταν μια κακή ημέρα για την ομάδα του Στέφανου Λέανδρου που δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει τις αρετές της στο νερό, όμως είναι κάτι που συμβαίνει στον αθλητισμό σε όλες τις ομάδες και από το ημίχρονο είδε την πρόκριση να απομακρύνεται με το σκορ να είναι στο 2-7, διαφορά που ήταν δύσκολο να ανατραπεί.

Όπως και με τη Ρωσία, έτσι και απόψε, η Ελλάδα βρέθηκε εξ αρχής σε θέση κυνηγού και στη συνέχεια μπήκε στο ρυθμό του αντιπάλου, ενώ δέχθηκε και γκολ που επηρέασαν την ψυχολογία των κοριτσιών, όπως για παράδειγμα ένα τέρμα στην κόντρα ύστερα από ελληνικό παραπάνω.

Στη συνέχεια, με την άνοδο της Κοτσιώνη στο τέρμα τα κορίτσια βελτίωσαν την άμυνα, έριξαν τον ρυθμό, ωστόσο στην επίθεση δεν βρήκαν λύσεις για να μειώσουν τη διαφορά.

Η Ισπανία ήταν καλύτερη, πέρασε στα ημιτελικά, ωστόσο αυτή η Εθνική ομάδα έχει μέλλον, καθώς μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα κορίτσια είναι ακόμη στην ηλικιακή κατηγορία των Νεανίδων και του χρόνου στο Παγκόσμιο θα δούμε σίγουρα μια άκρως πιο βελτιωμένη «γαλανόλευκη» με το ίδιο υλικό, οπότε όλες τους χρειάζονται στήριξη για να δουλέψουν πιο σκληρά.

Επίσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η Ισπανία παρουσιάστηκε… χείμαρρος καθώς είχε για πρώτη φορά στο τουρνουά στη διάθεση της την αρχηγό της, Λέιτον, (φουνταριστός γεννημένη το 2000, σκόραρε ένα γκολ), που έως την Κυριακή ήταν με την εθνική γυναικών της χώρας της στο FINA CUP στη Ρωσία.

Την τετράδα των ημιτελικών συμπληρώνουν η Ρωσία, η Ολλανδία και η Ουγγαρία που επικράτησε 20-0 (!) της Γαλλίας στον προημιτελικό.

Αντίθετα, σε δύο ημέρες από τώρα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την αδύναμη Γαλλία για τις θέσεις 5-8.

Οκτάλεπτα: 1-4, 1-3, 1-1, 1-1.

Ελλάδα (Στέφανος Λέανδρος): Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά, Ελληνιάδη, Δούλη, Γρηγοροπούλου, Κοντονή 1, Νίνου, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Κανετίδου, Λούδη, Παπαναστασίου, Αντωνιάδη, Αρχοντάκη.

Facebook Comments