Αγανακτισμένος με τη εξέλιξη που έφερε το νέο λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι ο Ταμίας της ΚΟΕ και υπεύθυνος για το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης στην Ελλάδα (Πρόεδρος της Επιτροπής αθλημάτων του ΔΣ της CMAS) Ηλίας Ξιάρχος.

Οι άνθρωποι των αθλημάτων του υγρού στίβου περίμεναν, μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, ότι με τη σημερινή ανανεωμένη ΚΥΑ θα διορθωνόταν τα πράγματα και θα αποκαθίστατο η αδικία που έγινε -και πάλι- με το κλείσιμο του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Κι ότι θα επιτρεπόταν το άνοιγμα των κολυμβητηρίων για τους αγώνες και τις δραστηριότητές τους, όπως γινόταν μέχρι προχθές Πέμπτη (4/3) που αναγγέλθηκε το νέο απαγορευτικό. Παρά τις φήμες για επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος, αλλά και τη δήλωσης ότι το λουκέτο μπήκε λόγω μιας παρεξήγησης και μπερδέματος των λοιμωξιολόγων μεταξύ Volley League Ανδρών και Γυναικών, δεν έγινε τελικά αυτό που αναμενόταν, τουλάχιστον προς το παρόν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα σας παρουσίασε το aquafeed24.com νωρίτερα στο ρεπορτάζ μας, επιτράπηκαν από σήμερα Σάββατο (6/3) μόνο οι προπονήσεις στις ανδρικές και γυναικείες ομάδες των πρώτων κατηγοριών των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλημάτων (για τον υγρό στίβο, δηλαδή, προπονήσεις μόνο για σωματεία Α1 Ανδρών και Α’ Γυναικών). Αγώνες στις εγχώριες διοργανώσεις δεν θα γίνουν ακόμα, αλλά μόνο όσοι έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις με τις ομάδες τους. Ενώ όσον αφορά τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά αθλήματα, μπορούν να δραστηριοποιούνται μόνο όσοι είναι στην προολυμπιακή προετοιμασία. Αυτό σημαίνει ότι στην κολύμβηση, στις καταδύσεις και στην καλλιτεχνική (συγχρονισμένη) κολύμβηση προπονούνται μόνο όσοι ετοιμάζονται για την ολυμπιακή πρόκριση.

Για την τεχνική κολύμβηση σταμάτησαν και πάλι τα πάντα (καθώς δεν είναι στο προολυμπιακό πρόγραμμα). Όμως, αυτό δημιουργεί τεράστια ζημιά στην προετοιμασία των διεθνών αθλητών μας εν όψει των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων Ανδρών – Γυναικών και Νέων – Νεανίδων, καθώς αναγκαστικά μπαίνει και πάλι στον πάγο και οι υπεύθυνοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Δείτε τι ακριβώς μας δήλωσε αποκλειστικά ο Ηλίας Ξιάρχος:

«Επιτέλους, τι κατάσταση είναι αυτή με τις παλινωδίες; Χάσαμε πέρυσι σημαντικούς αγώνες, θα αναγκαστούμε να μείνουμε και φέτος έξω από τα Παγκόσμια πρωταθλήματα. Δεν είναι λύση αυτή, δηλαδή το «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι». Έχουν χάσει εντελώς τον έλεγχο. Διαμαρτυρόμαστε εντόνως. Καταδικάζουμε τέτοιες τακτικές, οι οποίες έχουν ονοματεπώνυμο (μάλιστα επιμένουν σε αυτές). Και να μην κρύβονται πίσω από τους λοιμωξιολόγους…

Και τι είναι πάλι αυτό, ότι επιτρέπονται αγώνες μόνο για τα επαγγελματικά αθλήματα και ότι για τα ερασιτεχνικά ομαδικά -όπως λένε σήμερα- θα γίνονται μονάχα οι προπονήσεις. Οι υπόλοιποι τι είναι; Αποπαίδια; Οι αθλητές μας έχασαν εντελώς την περσινή χρονιά, ας μην γίνει το ίδιος και φέτος… Θα διαλυθούν τα σωματεία, θα καταρρεύσουν οι αθλητές, θα καταστραφούν τα αθλήματα. Κρούω και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι τηρούσαμε αυστηρά όλα τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κάναμε συνεχή τεστ covid. Τι τροποποιήσεις στα πρωτόκολλα θέλουν να κάνουν πάλι; Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Στο εξωτερικό κάνουν αγώνες διεθνείς και μόνο στην Ελλάδα είναι κλειστά τα κολυμβητήρια. Η τεχνική κολύμβηση έχει τα δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα φέτος και οι διεθνείς αθλητές μας σταμάτησαν πάλι απότομα την προετοιμασία τους. Πώς θα μπορέσουν να πάνε να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους αντιπάλους; Επιτέλους να δοθεί μια λύση γιατί οδηγούν σε αφανισμό τον αθλητισμό μας».

Πηγή: sports3.gr

Facebook Comments