Η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε το Σάββατο έδωσε λύση, αν θεωρείται λύση, μόνο στις ομάδες της Α1 ανδρών και Α’ γυναικών, οι οποίες μέχρι νεοτέρας θα μπορούν να προπονούνται, ωστόσο το οριζόντιο μέτρο για κλείσιμο των κολυμβητήριών οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες κολυμβητές που μένουν εξορισμένοι από τον αθλητισμό, σε χιλιάδες παιδιά της υδατοσφαίρισης που μένουν ξανά εκτός, σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που είχαν δειλά δειλά επαναρχίσει προπονήσεις, στα παιδιά της τεχνικής κολύμβησης και όχι μόνον.

Η ΚΟΕ με νέα ανακοίνωση μιλά για λάθος που διορθώθηκε… με νέο λάθος και ζητά καθολικό άνοιγμα των κολυμβητηρίων για τους αθλητές της.

Οι αντιδράσεις όλων μας οφείλουν να συνεχιστούν σε μεγαλύτερο βαθμό για να πάρουν τα παιδιά μας, οι αθλητές και οι προπονητές τους, αυτό που δικαιούνται!

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ:

Η αναγνώριση ενός «λάθους» απαιτεί να μη συνοδεύεται από ένα νεότερο του, για να ανταποκρίνεται στο λεγόμενο περί δικαίου αίσθημα.

Η νέα ΚΥΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο (6/3) και αφορά τα μέτρα που θα ισχύσουν στον Αθλητισμό για τη  αντιμετώπιση του covid – 19, σε συνέχεια της προηγούμενης στις 3 Μαρτίου για την οποία και υπήρξε καθολική και απόλυτα δικαιολογημένη διαμαρτυρία για τις επιπτώσεις της, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει πως ικανοποιεί το αίτημα περί ίσης αντιμετώπισης ερασιτεχνικού και επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το δικαίωμα οι ομάδες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Α’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, να μπορούν να προπονούνται, μπορεί να είναι ένα από τα ζητούμενα, δεν είναι όμως αυτό που μόλις αυτή την εβδομάδα (3 και 4 Μαρτίου αντίστοιχα), κατέστη εφικτό να συμβεί. Να επανεκκινήσουν δηλαδή τα δύο πρωταθλήματα, μετά την 4μηνη αγωνιστική απραξία των ομάδων. Αυτό και με τη νέα ΚΥΑ εξακολουθεί να είναι μετέωρο, με ότι συνεπάγεται στα σφιχτά πλέον χρονικά πλαίσια που τίθενται.

Ταυτόχρονα, με την απαγόρευση λειτουργίας των Κολυμβητηρίων για την προπόνηση αθλητών και αθλητριών των ατομικών μας αθλημάτων, τουλάχιστον ως ίσχυε έως τις 3 Μαρτίου – πέραν όσων ήδη προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – αυξάνει επίσης τον προβληματισμό και την ανισότητα μεταξύ των Αθλημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η ΚΟΕ και ο κόσμος των Αθλημάτων της, έχουν αποδείξει, με την απόλυτα πειθαρχημένη συμπεριφορά και εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων προστασίας, στις δράσεις που επιτρεπόταν ως τώρα με βάση σχετικές ΚΥΑ, την υπευθυνότητα τους,

Το αίτημα τους λοιπόν εξακολουθεί να παραμένει. Ανοιχτές εγκαταστάσεις, ανοιχτά τα Αθλήματα μας, ανοιχτός ο ερασιτεχνικός Αθλητισμός.

Facebook Comments