Ο Διονύσης Στρούμπος γράφει στο Aquafeed24.com για τον τελικό της Euro League και τη σφαγή που υπέστη ο Ολυμπιακός στο Κίρισι.

Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να το έχει κερδίσει εύκολα, έφτασε να χάνει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στην τελευταία επίθεση με διαιτητική ανορθογραφία.

 Η ελληνική ομάδα μπήκε και πάλι στο παιχνίδι μακριά από τον καλό της εαυτό κυρίως στην επίθεση. Βρέθηκε να κυνηγά το σκορ, όπως και στον ημιτελικό και ήταν αναγκασμένη για μια ακόμη φορά να ψάξει την ανατροπή. Η Κίνεφ είχε τον ενθουσιασμό, το πάθος, τον κόσμο και στα σημεία τους διαιτητές. Μ’ αρέσει να είμαι ρεαλιστής γι’ αυτό και πριν από το παιχνίδι ήμουν σχεδόν βέβαιος πως οι διαιτητές θα έπαιζαν τον ρόλο τους. Σε λογικό πάντα πλαίσιο όμως. Αυτά όμως θα τα πούμε αργότερα.

Ο Ολυμπιακός ήταν προβληματικός, τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μου. Για πρώτη, ίσως, φορά η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έπρεπε να επιβιώσει χωρίς τα “δώρα” των ξένων παικτριών της. Όχι γιατί δεν αγωνίστηκαν, αλλά γιατί βρέθηκαν σε κακό απόγευμα. Η Σμιτ είχε αναλαμπές αλλά ήταν μακριά από τον καλό της εαυτό. Η Έμολο έσπασε τα δοκάρια, 4 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό είναι και ένδειξη θολούρας στο μυαλό, όχι μόνο ατυχίας.

Τέλος η Ρομπέρτα Μπιανκόνι ήταν εντελώς εκτός αγώνα. Πέρα από μία, δύο καλές αμυντικές προσπάθειες, ήταν σε κακό φεγγάρι. Φάνηκε και από το γεγονός πως δεν είχε την άνεση στο παιχνίδι της να σουτάρει. Της δόθηκε πολλές φορές η ευκαιρία στον παίκτη παραπάνω και δεν πήρε την πρωτοβουλία. Όμως όλοι έχουν δικαίωμα στην κακή εμφάνιση. Ακόμα και σ’ ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Οι Ελληνίδες έβγαλαν πάθος, δύναμη, ένταση και με κορυφαία τη Νικόλ Ελευθεριάδου η ανατροπή φαινόταν εφικτή. Όμως οι λεπτομέρειες δεν ήταν υπέρ της ομάδας του Πειραιά. Χαμένες ευκαιρίες ακόμη και σε τετ-α-τετ, πολλά δοκάρια και φυσικά πάντα μέσα σε όλα αυτά κάποια σφυρίγματα που έκοβαν τη φορά των κοριτσιών του Παυλίδη.

Κι όμως, έστω κι έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε να διεκδικεί την ισοφάριση στην τελευταία επίθεση στο 7-6 όπως ακριβώς και στον ημιτελικό. Όμως στο σημείο αυτό έγιναν πράγματα που αποτελούν ντροπή για τη LEN και την Ευρωπαϊκή υδατοσφαίριση.

Το να…παρακαλούν προπονητής και παίκτριες τον διαιτητή να δώσει τάιμ άουτ κι εκείνος να κάνει πως δεν καταλαβαίνει και να χάνονται έτσι 8 από τα 12 δευτερόλεπτα της τελευταίας επίθεσης είναι πραγματικά πρωτοφανές.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό που έχει γίνει και αφορά στον χρόνο. Υπάρχει και πιο πριν “δώρο” στην Κίνεφ. Δώρο που κάνεις, μάλλον, δεν το πήρε χαμπάρι. Αλλά αυτό θα σας το πω και θα το δείτε με τη βοήθεια της τεχνολογίας την ερχόμενη Τρίτη στην εκπομπή Παίζουμε Ελλάδα Πόλο.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού και θα θυμίσω πως και η Βουλιαγμένη πριν από μερικούς μήνες είχε περάσει το δικό της…χειρουργείο, οπότε καλό θα ήταν να επανεξετάσουμε τις πραγματικές σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Διονύσης Στρούμπος