Λίγες μέρες μόνο πέρασαν από την σπουδαία «σελίδα» που έγραψε στην ελληνική υδατοσφαίριση η Εθνική Νεανίδων. Η ομάδα της Ευτυχίας Καραγιάννη με σπουδαίες εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου, «άπλωσε» την ποιότητα που διαθέτει στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε στη δεύτερη θέση του πλανήτη.

Φυσικά πολύ καλύτερα για τη μεγάλη μία τέτοια επιτυχία σίγουρα μιλάνε οι πρωταγωνίστριες… Για αυτό εμείς επικοινωνήσαμε με ακόμα μία διεθνή, για να μας πει πως έζησε από «μέσα» όλο το… «ταξίδι». Μιλήσαμε λοιπόν με την νεαρή ταλαντούχα περιφερειακό Δέσποινα Ανδρεάδη η ο οποία μας μίλησε για όλα! Οι σκέψεις της ομάδας, οι οδηγίες, τα συναισθήματα και το… τελευταίο σφύριγμα αλλά και το μέλλον της γενιάς!

Η Δέσποινα Ανδρεάδη στο #AQF24:

Τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια…

«Μετά από κάθε νίκη τα συναισθήματα ήταν πάντα πολυ έντονα γιατί ερχόμασταν όλο και πιο κοντά στον στόχο μας. Σκεφτόμασταν τι πήγε καλά και τι όχι, έτσι ώστε να διορθώσουμε τα λάθη και να είμαστε ακόμα πιο δυνατές στο επόμενο παιχνίδι».

Η σημασία του παιχνιδιού με την Ουγγαρία:

«Οι οδηγίες της προπονήτριας πριν τον αγώνα με την Ουγγαρία ήταν ότι σήμερα είναι ο τελικός… από αύριο διαλέγουμε το χρώμα. Μπήκαμε μέσα με αυτό το σκεπτικό και τα δώσαμε όλα. Κερδίσαμε το παιχνίδι στην αμυνα, παίζαμε η μια για την άλλη. Ήταν ένας αγώνας με πολλή μεγάλη ένταση και εναλλαγές συναισθημάτων. Αρχικά βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, στην συνέχεια πήραμε το προβάδισμα και καταφέραμε να είμαστε 5 γκολ μπροστά. Η Ουγγαρία μείωσε το σκορ στο γκολ. Η τελευταία άμυνα ήταν καθοριστική για να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό γιατί τα παιχνίδια κερδίζονται στην άμυνα».

Η λειτουργία και η σημασία της πίεσης:

«Σιγουρα υπάρχει ένταση και πίεση σε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Υπήρχε η κατάλληλη πίεση που πρέπει να υπάρχει σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα. Το άγχος ήταν όσο έπρεπε και η προπονήτρια μας έδειχνε συνεχώς την εμπιστοσύνη που έχει σε εμάς και στις ικανότητες μας».
Το συναίσθημα στο τελευταίο σφύριγμα…
«Αργήσαμε να καταλάβουμε ποσό μεγάλο ήταν αυτο που καταφέραμε και η πρώτη αντίδραση δεν ήταν θετικη. Ήρθαμε 2ες στον κόσμο και είμαι πολυ χαρούμενη και περήφανη για αυτό. Στόχος μου είναι να έχω μια πολυ καλη πορεία με το σωμάτιο μου και να βρίσκομαι στις επιλογές των ομοσπονδιακών προπονητών για τις απόμενες διοργανώσεις».
Το μέλλον της ομάδας:

«Αυτή η ομάδα έχει μέλλον, δέθηκε από την πρώτη κιόλας διοργάνωση. Η καθεμία έχει μεμονωμένα στοιχεία τα οποία έρχονται και συμπληρώνουν την δυναμική της ομάδας. Το πάθος που βγάζουμε στους αγώνες και η εμπιστοσύνη που έχουμε η μια στην άλλη και στις προπονήτριες είναι το κλειδί της πορείας».

 

Facebook Comments