Η αυτοπεποίθηση της Λίλι Κίνγκ επιβεβαιώνεται με τη νίκη της στα 100 μέτρα πρόσθιο στο Παγκόσμιο!

Δεν απολογείται για τη Βουδαπέστη. Αντίθετα, δηλώνει σίγουρη, ξεκάθαρη και λέει ακριβώς αυτό που θέλει να πει!

Στους περσινούς αγώνες του Ρίο, η Κίνγκ προκάλεσε ταραχή με τα, πλέον περιβόητα, σχόλια προς την αντίπαλο της, Γιουλίγια Εφίμοβα, η οποία κούνησε το δάχτυλο της, στους ημιτελικούς στα 100 μέτρα πρόσθιο γυναικών, ως ένδειξη ότι έχασε το παιχνίδι για ένα εκατοστό.Να σημειωθεί πως, η τελευταία συμμετείχε στους περσινούς Ολυμπιακούς αγώνες, παρόλο που είχε βρεθεί θετική σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Έπειτα στον τελικό, η Κίνγκ πήρε το χρυσό.

Τη Δευτέρα, μετά τους ημιτελικούς στα 100 μέτρα πρόσθιο γυναικών στο 17ο Παγκόσμιο, η Κίνγκ ήταν ξανά εκεί. Η Εφίμοβα είχε μόλις χάσει το Παγκόσμιο ρεκόρ για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου!

«Πάντα κοιτάω τα αποτελέσματα από τους προηγούμενους αγώνες και αυτό που είδα, ήταν ένα δάχτυλο να κουνιέται – πράγματι, το είδα, δήλωσε η Κίνγκ γελώντας. Η αλήθεια είναι πως με κινητοποιεί περισσότερο, οπότε δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Θα είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας… και είμαι περίεργη να δω τι θα συμβεί.»

Παρά το ότι μπορεί να νομίζετε για τη στάση της Κίνγκ, η ίδια έκανε πράξη ό,τι είπε.

Κέρδισε το χρυσό και έκανε το Παγκόσμιο Ρεκόρ με 1:04.13 στους τελικούς της Τρίτης, κατατροπώνοντας την Εφίμοβα ξανά, η οποία έφτασε τρίτη με 1:05.15.

Η Κίνγκ δήλωσε:« Το λατρεύω. Πιστεύω πως αποκτούμε πολλές αντιπαλότητες, σε άλλα αθλήματα -ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ούτω καθεξής. Στην κολύμβηση, αυτό που βλέπουμε είναι καλούς ανθρώπους και ανθρώπους να συμπεριφέρονται πολύ καλά. Καλά όλα αυτά, αλλά αυτή δεν είμαι εγώ. Έχω θάρρος, σιγουριά και δεν πρόκειται να προσποιηθώ κάτι άλλο πριν τον αγώνα. Επομένως, κάπως έτσι θα το κάνω.»

Πράγματι, η Λίλι Κίνγκ ήταν γεμάτη αυτοπεποίθηση στον αγώνα, φτάνοντας στην πρώτη σειρά και ακουμπώντας τον τοίχο επτά εκατοστά του δευτερολέπτου παραπάνω από το Παγκόσμιο ρεκόρ. Τέλος, άφησε την Εφίμοβα πίσω στα 50 μέτρα από τη νίκη και την κατάκτηση του ρεκόρ.

Ωστόσο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά για την Κίνγκ, την Τρίτη, προτού μπει στην πισίνα για ζέσταμα.

«Καθώς έμπαινα στην πισίνα, ένιωσα τρομοκρατημένη. Ήμουν πολύ νευρική αλλά όταν μπήκα για ζέσταμα, ένιωσα πολύ καλύτερα.Είχα αυτοπεποίθηση και ήμουν έτοιμη να παίξω».

Συνεχίζει, λέγοντας:

«Ο αγώνας είναι και θα είναι πάντοτε, μια εκπληκτική αναμέτρηση, ειδικά όταν η Γιουλίγια προσπάθησε να ανέβει τις προάλλες, πράγμα που ήταν εντυπωσιακό. Θα ήταν μεγάλος αγώνας και ήλπιζα να βγω μπροστά για να κερδίσω.»

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκει στην Ρούτα Μέϊλιτούτ από τη Λιθουανία, με  1:04.35 στο Παγκόσμιο του 2013.

Η Κίνγκ δηλώνει συγκινημένη: «Το πρώτο μου Παγκόσμιο Ρεκόρ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και νιώθω τιμή που είμαι η μόνη πιο γρήγορη από τη Ρούτα Μειλιτούτ την οποία είχα σαν ήρωα από μικρή. Είμαι πολύ χαρούμενη, δεν ξέρω πως να το πω.»