ΠέμπτηΙανουάριος82026
  • National Team
  • Interviews
  • Διαφημίσου εδώ
  • Όροι Χρήσης & Disclaimer
  • Πολιτική Cookies
Aquafeed24
  • National Team
  • Swimming
    • Open Water
    • Finswimming
  • Water Polo
    • Champions League Men
    • Champions League Women
    • Euro Cup Men
    • Α1 κατηγορία Ανδρών
    • Α1 Κατηγορία Γυναικών
    • Α2 Κατηγορία Ανδρών
    • Ακαδημίες
  • Synchro
  • Diving
  • Beach Water Polo
  • Aquafeed24 Starfish Trophy
  • Γενικές Ειδήσεις

Ψυχρός πόλεμος και στο κολύμπι!

by Aquafeed 24 26 Ιουλίου, 2017
written by Aquafeed 24 26 Ιουλίου, 2017
0FacebookTwitterPinterestEmail
492

Η αυτοπεποίθηση της Λίλι Κίνγκ επιβεβαιώνεται με τη νίκη της στα 100 μέτρα πρόσθιο στο Παγκόσμιο!

Δεν απολογείται για τη Βουδαπέστη. Αντίθετα, δηλώνει σίγουρη, ξεκάθαρη και λέει ακριβώς αυτό που θέλει να πει!

Στους περσινούς αγώνες του Ρίο, η Κίνγκ προκάλεσε ταραχή με τα, πλέον περιβόητα, σχόλια προς την αντίπαλο της, Γιουλίγια Εφίμοβα, η οποία κούνησε το δάχτυλο της, στους ημιτελικούς στα 100 μέτρα πρόσθιο γυναικών, ως ένδειξη ότι έχασε το παιχνίδι για ένα εκατοστό.Να σημειωθεί πως, η τελευταία συμμετείχε στους περσινούς Ολυμπιακούς αγώνες, παρόλο που είχε βρεθεί θετική σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Έπειτα στον τελικό, η Κίνγκ πήρε το χρυσό.

Τη Δευτέρα, μετά τους ημιτελικούς στα 100 μέτρα πρόσθιο γυναικών στο 17ο Παγκόσμιο, η Κίνγκ ήταν ξανά εκεί. Η Εφίμοβα είχε μόλις χάσει το Παγκόσμιο ρεκόρ για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου!

«Πάντα κοιτάω τα αποτελέσματα από τους προηγούμενους αγώνες και αυτό που είδα, ήταν ένα δάχτυλο να κουνιέται – πράγματι, το είδα, δήλωσε η Κίνγκ γελώντας. Η αλήθεια είναι πως με κινητοποιεί περισσότερο, οπότε δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Θα είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας… και είμαι περίεργη να δω τι θα συμβεί.»

Παρά το ότι μπορεί να νομίζετε για τη στάση της Κίνγκ, η ίδια έκανε πράξη ό,τι είπε.

Κέρδισε το χρυσό και έκανε το Παγκόσμιο Ρεκόρ με 1:04.13 στους τελικούς της Τρίτης, κατατροπώνοντας την Εφίμοβα ξανά, η οποία έφτασε τρίτη με 1:05.15.

Η Κίνγκ δήλωσε:« Το λατρεύω. Πιστεύω πως αποκτούμε πολλές αντιπαλότητες, σε άλλα αθλήματα -ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ούτω καθεξής. Στην κολύμβηση, αυτό που βλέπουμε είναι καλούς ανθρώπους και ανθρώπους να συμπεριφέρονται πολύ καλά. Καλά όλα αυτά, αλλά αυτή δεν είμαι εγώ. Έχω θάρρος, σιγουριά και δεν πρόκειται να προσποιηθώ κάτι άλλο πριν τον αγώνα. Επομένως, κάπως έτσι θα το κάνω.»

Πράγματι, η Λίλι Κίνγκ ήταν γεμάτη αυτοπεποίθηση στον αγώνα, φτάνοντας στην πρώτη σειρά και ακουμπώντας τον τοίχο επτά εκατοστά του δευτερολέπτου παραπάνω από το Παγκόσμιο ρεκόρ. Τέλος, άφησε την Εφίμοβα πίσω στα 50 μέτρα από τη νίκη και την κατάκτηση του ρεκόρ.

Ωστόσο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά για την Κίνγκ, την Τρίτη, προτού μπει στην πισίνα για ζέσταμα.

«Καθώς έμπαινα στην πισίνα, ένιωσα τρομοκρατημένη. Ήμουν πολύ νευρική αλλά όταν μπήκα για ζέσταμα, ένιωσα πολύ καλύτερα.Είχα αυτοπεποίθηση και ήμουν έτοιμη να παίξω».

Συνεχίζει, λέγοντας:

«Ο αγώνας είναι και θα είναι πάντοτε, μια εκπληκτική αναμέτρηση, ειδικά όταν η Γιουλίγια προσπάθησε να ανέβει τις προάλλες, πράγμα που ήταν εντυπωσιακό. Θα ήταν μεγάλος αγώνας και ήλπιζα να βγω μπροστά για να κερδίσω.»

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκει στην Ρούτα Μέϊλιτούτ από τη Λιθουανία, με  1:04.35 στο Παγκόσμιο του 2013.

Η Κίνγκ δηλώνει συγκινημένη: «Το πρώτο μου Παγκόσμιο Ρεκόρ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και νιώθω τιμή που είμαι η μόνη πιο γρήγορη από τη Ρούτα Μειλιτούτ την οποία είχα σαν ήρωα από μικρή. Είμαι πολύ χαρούμενη, δεν ξέρω πως να το πω.»

 

 

 

 

0 FacebookTwitterPinterestEmail
previous post
Δακρυσμένη μετά την κούρσα η Ντουντουνάκη
next post
#Budapest2017: Πάλεψαν τα κορίτσια, αλλά…

You may also like

Πόλο, WPL ανδρών: Προς «διαζύγιο» με τον Νίκο...

8 Ιανουαρίου, 2026

Πόλο: Εγκαινίασε την πισίνα του Ευρωπαικού η Εθνική...

8 Ιανουαρίου, 2026

Πόλο: Ευρωπαϊκό σεμινάριο υψηλού επιπέδου ενόψει των Ευρωπαϊκών...

8 Ιανουαρίου, 2026

Πόλο ανδρών: Αυτή είναι η αποστολή της Ισπανίας...

8 Ιανουαρίου, 2026

Πόλο: Ανακοινώθηκε η 15άδα της Εθνικής Ανδρών για...

8 Ιανουαρίου, 2026

Πόλο: Η ώρα του Μεταλλίου για την Εθνική...

8 Ιανουαρίου, 2026

Πόλο: Με θεατές οι επόμενοι αγώνες στο Ιωνικό...

8 Ιανουαρίου, 2026

Πόλο: Η Αυστραλέζα χρύσή Ολυμπιονίκης του 2000 Simone...

8 Ιανουαρίου, 2026

Πόλο WPL2: Σάκης Πλατανίτης: «Να τα δώσουμε όλα...

8 Ιανουαρίου, 2026

Κολύμβηση Παναγιώτης Βελέντζας: «Η φιλοδοξία μου είναι να...

8 Ιανουαρίου, 2026

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Find us on Social Media

Facebook Twitter Instagram Youtube
Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαφημίσου εδώ

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

Πολιτική Απορρήτου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Facebook Twitter Instagram Youtube

© AQF24 MEDIA

Aquafeed24
  • National Team
  • Swimming
    • Open Water
    • Finswimming
  • Water Polo
    • Champions League Men
    • Champions League Women
    • Euro Cup Men
    • Α1 κατηγορία Ανδρών
    • Α1 Κατηγορία Γυναικών
    • Α2 Κατηγορία Ανδρών
    • Ακαδημίες
  • Synchro
  • Diving
  • Beach Water Polo
  • Aquafeed24 Starfish Trophy
  • Γενικές Ειδήσεις