Και ενώ όλοι μας περιμένουμε τη μεγάλη κούρσα ανάμεσα σε Μπελμόντε και Χόσου όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μια είδηση βόμβα έσκασε. Σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή της Ισπανίδας, Fred Vergnoux, στο swimvortex.com, η αθλήτρια απέσυρε τη συμμετοχή της.

Μοναδικό φαβορί για τη συγκεκριμένη κούρσα των 400μ. μεικτής η Ουγγαρέζα Κατίνκα Χόσου με χρόνο 4:19.82 (ένα μόλις λιγότερο δευτερόλεπτο από την Μπελμόντε). Η @missbelmont όπως αυτοαποκαλείται στο twitter κατέχει τα παρακάτω παγκόσμια ατομικά ρεκορ στην 25άρα πισίνα:

400m ελεύθερο : 3:54.52

800m ελεύθερο: 7:59.34

1500m ελεύθερο: 15:19.71 

200m πετελούδα: 1:59.61 

400m μεικτή: 4:19.81

Την περασμένη εβδομάδα, Μπελμόντε έλαβε το βραβείο της καλύτερης Ισπανίδας αθλήτριας για τα τελευταία  50 χρόνια, ένα βραβείο που κατείχε ο θρυλικός τενίστας  Ραφαέλ Ναδάλ. Το βραβείο της απονεμήθηκε κατά την 50ή επέτειο της Diario AS, μιας μεγάλης εφημερίδας στην Ισπανία.

H Μπελμόντε δήλωσε στην εφημερίδα πριν λάβει το βραβείο:

“Για να είμαι ειλικρινής, είμαι πάρα πολύ περήφανη που ένα μέσο ενημέρωσης όπως αυτή η εφημερίδα, με τη μακρά ιστορία που παρέχει στις αθλητικές ειδήσεις, με έχει αναγνωρίσει. Το μόνο που λέω είναι ότι σας ευχαριστώ, με όλη την ταπεινοφροσύνη μιας αθλήτριας  που έχει προσπαθήσει να φτάσει στην κορυφή του αθλητισμού καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας της. Ελπίζω ότι μπορώ να είμαι ένα αξιοπρεπές παράδειγμα για όλα όσα μου αναγνώρισε η AS ».