Πιο ανταγωνιστικό και πιο μεγάλο σε διάρκεια θα γίνει το Τσάμπιονς Λιγκ, αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2017-2018.

Οι άνθρωπο της LEN αποφάσισαν, σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport, ότι από την επόμενη χρονιά η προκριματική φάση των ομίλων θα διαφοροποιηθεί, καθώς θα υπάρχουν οκτώ ομάδες σε κάθε όμιλο εκ των δύο, αντί για έξι που υπήρχαν έως και φέτος.

Τα παιχνίδια αυτόματα από 10 θα γίνουν 14, όμως το Final 6 θα παραμείνει ανέγγιχτο.

Παράλληλα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα δώσει ακόμη 4 Wild Cards, με τη μια να έχει κατοχυρωθεί στο Ανόβερο, ομάδα που έχει επενδύσει πολλά χρήματα τελευταία και θέλει να κάνει το μπαμ τα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια, έχοντας ήδη αναλάβει τη διοργάνωση του Final6 για το 2019 και το 2021.

Ντιναμό Μόσχας, Οράντεα, Στεάουα Βουκουρεστίου και ακόμη μια ομάδα από Γαλλία ή Γερμανία είναι επικρατέστερες για να αποκτήσουν μια Wild Card.

Ο στόχος της LEN είναι να αυξήσει τον αριθμό των θεατών και των χορηγών, σε μια διοργάνωση, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει αίγλη και λειτουργεί έξοχα, με μεγάλο κοινό να την ακολουθεί πιστά εκ του σύνεγγυς ή από την τηλεόραση.