Αργυρό μετάλλιο στο Τόκιο για Πλατανιώτη!

by Aquafeed 24

Το ασημένιο μετάλλιο κατάφερε να κατακτήσει η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατά την 1η ημέρα της διοργάνωσης καλλιτεχνικής κολύμβησης που διεξάγεται στο Τόκιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με το «καλημέρα» ανέβηκε στο βάθρο στο technical solo και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις, ενώ μαζί με την Εβελίνα Παπάζογλου βάζουν πλώρη για καλές κοινές εμφανίσεις στο ντουέτο.

Η Πλατανιώτη βαθμολογήθηκε με 87,3993 βαθμούς και άφησε πίσω της σημαντικές δυνάμεις του αθλήματος και κυρίως τη φημισμένη Ιταλίδα Τσερούτι που αρκέστηκε στο χάλκινο μετάλλιο (86,3904 β.). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η επίσης φημισμένη Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι με 90,331.

Στη δεύτερη ημέρα των αγώνων, αύριο Σάββατο (28/4), υπάρχει η συμμετοχή του Ντουέτου μας Ευαγγελία Πλατανιώτη – Εβελίνα Παπάζογλου στο Τεχνικό πρόγραμμα και της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο Ελεύθερο Σόλο. Την Κυριακή, τελευταία ημέρα των αγώνων, το Ντουέτο μας θα μετάσχει στο Ελεύθερο πρόγραμμα.

Μαζί με τις Πλατανιώτη και Παπάζογλου, στο Τόκιο βρίσκονται η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέτσκα και η διεθνής κριτής Ελένη Κουγιά.

Η έτερη ομοσπονδιακή προπονήτρια και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης στη FINA, η Μαρία Θηβαίου, μας δήλωσε για τη σπουδαία αυτή διάκριση: “ Είναι μια πολύ σημαντική και συνάμα ιστορική επιτυχία. Το “Japan Open” είναι μια τεράστια διοργάνωση, σαν ένα μικρό παγκόσμιο πρωτάθλημα και η ένταξή του στα World Series το καθιστά ψηλά στην παγκόσμια ιεραρχία. Κι οι αντίπαλοι της Ευαγγελίας ήταν ισχυροί. Πέρασε την Ιταλίδα (με διαφορά άνω του ενός βαθμού), η οποία στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν μπροστά της. Κάτι που ανοίγει δρόμο για τα ψηλά στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γλασκώβη. Επίσης, το επίπεδο των κριτών είναι υψηλό, όλοι κατηγορίας Α’ απ’ όλον τον κόσμο κάτι πόυ σημαίνει ότι η διάκριση αποκτά μεγαλύτερη αξία και βαρύτητα. Ανοίγει ο δρόμος και για το Ντουέτο μας, που ελπίζω ότι θα φέρει ανάλογη επιτυχία. Επιτέλους, έρχεται η δικαίωση γι αυτό το άθλημα στην Ελλάδα. Εκτός από μαζικότητα, τώρα κάνει και τη διαφορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Γίνεται ένα άλμα από την Ελλάδα παγκοσμίως σε ένα άθλημα που είναι παραδοσιακό και στο οποίο δύσκολα αλλάζουν οι καταστάσεις. Συγχαρητήρια στην αθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη και σε όλο το τιμ πόυ είναι στο Τόκιο, στην Εβελίνα Παπάζογλου, στην Ναταλία Τσερνέτσκα, στην Ελένη Κουγιά. Η σωστή, μεθοδική και ομαδική δουλειά φέρνει αποτελέσματα”.

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA