Σε ένα συγκλονιστικό και χορταστικό σε θέαμα και γκολ παιχνίδι, με ανατροπές και εντάσεις, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης, ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να επιβληθεί του ΝΟ Χίου με 16-13. Έτσι επέστρεψε στις νίκες  και ανέκοψε την εκπληκτική πορεία της ομάδας του Μιχάλη Λαζαρίδη.

Ο ΝΟ Χίου μπήκε δυνατά, πήρε το πάνω χέρι και έδειχνε πως θα συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα, καθώς κατάφερε να προηγηθεί με 2-6, 5-9 και 8-11, λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, όταν και άρχισε η αντεπίθεση του Απόλλωνα.

Η ομάδα του Κατρουτζανάκη ισοφάρισε σε 11-11 και προηγήθηκε με 13-11.

Ο ΝΟ Χίου ισοφάρισε και πάλι σε 13-13, αλλά ο Απόλλων, με τρία αναπάντητα γκολ, από τα οποία δύο ήταν του κορυφαίου του αγώνα Νίκολα Μοσκόφ (ο οποίος πέτυχε 8 συνολικά) έφτασε στη νίκη

Άλλωστε, στο 2.31 πριν από τη λήξη της δ’ περιόδου (σύμφωνα και με τα γραφόμενα στο φύλλο αγώνα) αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και χωρίς αντικατάσταση ο Μιμίδης του ΝΟ Χίου για βιαιοπραγία κατά του Μοσκόφ, όταν αυτός σκόραρε το 14-13. Έτσι στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα ο ΝΟ Χίου έπαιξε με παίκτη λιγότερο και ο Απόλλων έκανε πιο εύκολα το τελικό 16-13.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 16-13

Οκτάλεπτα: 2-6, 4-3, 4-2, 6-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γρηγοριάδης, Μαυρωτάς Λ. 1, Ψαρρέας, Φωκάς 1, Μοσκόφ 8, Καλιοράκης, Παπαδόπουλος 1., Λέκιτς 2, Παπάκος, Δερμιτζάκης Δ. 2, Δερμιτζάκης Χρ. 1. Καστανάκης, Τροβάς, Γιαννουρής.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Καραμπέτσος, Μιμίδης 2, Ρουστάμοφ 4, Τεσάνοβιτς 1, Καλαργυρός, Καρακάσης, Κανδιόγλου, Πανταζόπουλος 3, Παπούκας 1, Σωτηριάνος Καλογερ’ακος 1, Πέττας, Αϊβαλιώτης, Καζάζης 1.

Διαιτητές: Σπανούδης, Χατζηναστασίου

Αλυτάρχης: Λευτέρης Γιαννέλης