Οι Έλληνες Masters αποτελούν ένα θέμα με αρκετές ιδιαιτερότητες, καθώς δεν υπάρχει η πρέπουσα αναγνώριση της προσπάθειας τους, ακόμη και σε περιπτώσεις που σηκώνουν τη σημαία ψηλά στις κορυφαίες διοργανώσεις της κατηγορίας.

Πέραν των πολλών διακρίσεων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με ονόματα όπως ο Γιώργος Δεμέτης, η Βίκυ Κουβέλη, η Γεωργία Χατζηγεωργίου, ο Βασίλης Καπενής, ο Άρης Ιωαννίδης πλέον και οι διοργανώσεις εντός Ελλάδας αποκτούν περισσότερο κύρος, καθώς βλέπουμε μεγάλα ονόματα της ελληνικής κολύμβησης (Δρυμωνάκος, Σαραντοπούλου, Γκρινιαζάκης, Πάστρας κλπ) να συμμετέχουν είτε σε αγώνες 25μ. είτε στις μεγαλύτερες αποστάσεις.

Τελευταία παρουσία που αποδεικνύει ότι οι Έλληνες Masters χρήζουν καλύτερης μεταχείρισης είναι του Απόστολου Αντωνόπουλου, ο οποίος είναι ο πρώτος Ολυμπιονίκης που συμμετέχει στην κατηγορία αυτή εντός Ελλάδας, με την αρχή να γίνεται στον Βόλο πριν από μια εβδομάδα.

Ο Αντωνόπουλος, για όσους δεν ενθυμούνται, είχε πάρει μέρος στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας με τη μυθική ομάδα 4×200 της Ελλάδας, μαζί με τον Ανδρέα Ζήσιμο, τον Δημήτρη Μαγγανά και τον Νικόλαο Ξυλούρη.

Ο 34χρονος Αντωνόπουλος ήταν κορυφαίος στο ελεύθερο και έχει κερδίσει δύο μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλμερία στην Ισπανία, ένα ασημένιο στα 400μ. και ένα χάλκινο 800μ. ελεύθερο το 2005.

Με αφορμή τη συμμετοχή του Απόστολου Αντωνόπουλου μπορεί να ειπωθεί ότι οι Masters πέραν του ότι πληθαίνουν συνεχώς,, με τα κορυφαία ονόματα του παρελθόντος να ενεργοποιούνται, κατακτούν και μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις, μετάλλια που όμως η Κολυμβητική Ομοσπονδία δεν προσμετρά στις ετήσιες διακρίσεις, ενώ αν γινόταν αυτό, τότε η Ελλάδα θα είχε με άνεση περισσότερα από 100 μετάλλια στα αθλήματα που καλλιεργεί η ΚΟΕ, σε σύγκριση με 97 που η ίδια η Ομοσπονδία μέτρησε στον απολογισμό της.