Δηλώσεις στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης, έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΑΥ, Χρήστος Αφρουδάκης, με αφορμή την επίσκεψη στην Παιδόπολη Αλίμου και την παράδοση του δώρου στα παιδιά του Ιδρύματος: 

«Αφού μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε ένα σχόλιο, αν και έχουν περάσει τουλάχιστον έξι μήνες από την διοργάνωση του 2ου ALL STAR GAME, είμαστε περήφανοι που καταφέραμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, να διοργανώσουμε το συγκεκριμένο event, που είχε τεράστια επιτυχία και φοβερή απήχηση από τον κόσμο, επαναλαμβάνω και υπενθυμίζω ότι σίγουρα υπάρχουν διοργανωτικά κενά διότι το παιχνίδι αυτό το κάνουμε 100% μόνοι μας.

Όλη η διοργάνωση και η διευθέτηση του παιχνιδιού γίνεται από εμάς που είμαστε ερασιτέχνες αθλητές, αλλά μπαίνουμε σε ξένα μονοπάτια με αποκλειστικό σκοπό την ανάδειξη και την ανάπτυξη του αθλήματος μας. Θα έλεγα με ανιδιοτέλεια και κίνητρο την αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε και γι αυτό το άθλημα που υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια. Eίμαστε πραγματικά χαρούμενοι που προσφέραμε στην Παιδόπολη Αλίμου.

Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, όσον αφορά τον τρόπο που θα δίναμε το μέρος των εσόδων στο εν λόγω Ίδρυμα, όμως σε προσωπικό επίπεδο όλο το ΔΣ του ΣΕΑΥ αλλά και ως εκπρόσωποι του αθλήματος είμαστε διπλά υπερήφανοι που πέρα από τον αγώνα που κάναμε τον Ιούνιο καταφέρνουμε και δίνουμε ένα αρκετά μεγάλο ποσό, ένα μεγάλο δώρο σε παιδάκια που το έχουν πραγματικά ανάγκη.  Στην προκειμένη περίπτωση αυτά τα χρήματα μετατράπηκαν σε ζευγάρια παπούτσια και σίγουρα σε αυτό έχει μεγάλη συμβολή και ο κόσμος που ήρθε στο 2ο ALL STAR GAME που συνέβαλε και μαζέψαμε αυτά τα χρήματα από τα εισιτήρια του πλήθους που παρακολούθησε το event.

Αυτή η μια ώρα που περάσαμε με τα παιδιά στην Παιδόπολη ήταν πραγματικά μια εμπειρία μοναδική, το να βλέπεις φατσούλες και παιδάκια γεμάτα χαρά και μάλιστα απέναντι σε άτομα που δε τα γνωρίζουν, γιατί κακά τα ψέμματα δεν είμαστε και τόσο δημοφιλείς σαν αθλητές στα πρόσωπα αυτών των παιδιών που είναι μικρά σε ηλικία.

Νομίζω τέτοιες πράξεις και τέτοιες κινήσεις μας κάνουν καλύτερους σαν ανθρώπους και προβάλουν το κοινωνικό μας πρόσωπο ως άθλημα, το οποίο πιστεύω απαρτίζεται από παιδιά αρκετά μορφωμένα και αρκετά υψηλού επιπέδου.

Ήταν ένας από τους στόχους, να το αποδείξουμε ακόμα μια φορά σαν υδατοσφαίριση και ως αθλητές, πώς κινούμαστε, πώς σκεφτόμαστε, τον τρόπο σκέψης μας, τη φιλοσοφία μας.

Από εκεί και πέρα ελπίζω και τα δυο κομμάτια να συνεχιστούν δηλαδή και να επαναληφθεί το ALL STAR GAME που θα έχει σκοπό πάλι φιλανθρωπικό, ώστε να βοηθήσουμε κάποιο άλλο ίδρυμα και κάποια άλλα παιδιά.

Ανανεώσαμε το ραντεβού με την Παιδόπολη Αλίμου και τα παιδάκια για το νέο έτος, προκειμένου μια αντιπροσωπεία του Συνδέσμου να τα επισκεφθεί ξανά και να τους εξηγήσουμε ορισμένα βασικά πράγματα για την υδατοσφαίριση.

Ο πρόεδρος του ΣΕΑΥ, Χρήστος Αφρουδάκης, πραγματοποίησε τις ευχές του ενόψει της εορταστικής περιόδου:

«Το βασικότερο που εύχομαι είναι να είμαστε καλά στην υγεία μας και οι αθλητές και ο υπόλοιπος κόσμος. Οι αθλητές, κυρίως, να μην έχουν τραυματισμούς και τα πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό να καλυτερεύουν, αλλά και γενικότερα στη χώρα να υπάρξει βελτίωση.

Ειλικρινά, ελπίζω και εύχομαι οι Εθνικές μας ομάδες να έχουν το καλοκαίρι του 2018 επιτυχίες τόσο στις γυναίκες, όσο και στο ανδρικό τμήμα όπως είχαν σε όλες τους τις κατηγορίες επιτυχίες πέρυσι, προκειμένου να συνεχιστεί η παράδοση του αθλήματος σε Εθνικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Μακάρι να μπορέσει ο Ολυμπιακός να κάνει μια διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, για να προβάλει το άθλημά μας διεθνώς, καθώς και εντός της χώρας, κάτι που το έχουμε πολύ ανάγκη για να δυναμώνουμε και να έχουμε ένα κίνητρο να συνεχίσουμε».