Ξεκινά η ανάπλαση του κολυμβητηρίου στη Χίο

by Aquafeed 24

Ένα όραμα ετών γίνεται πράξη από τις αρχές του χρόνου με τη Διοίκηση του Ομίλου να εμφανίζεται έτοιμη για την εκκίνηση των εργασιών.

Με το δεξί έχει πιθανότητες να μπει ο νέος χρόνος για τον Ναυτικό Όμιλο Χίου, αφού μέσα στο α’ τρίμηνο του 2018 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση του διατηρητέου κτιρίου στην περιοχή της Μπέλα Βίστα, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή του Ν.Ο.Χ. στη φυσική του έδρα.

Η ευχάριστη είδηση έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της Λιμενικής Επιτροπής της Τρίτης, με τον πρόεδρο του Ομίλου, Γ. Αναδιώτη. Όπως εξήγησε ο κος Αναδιώτης, ήδη οι μελέτες έχουν πάρει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ενώ έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα από ιδιώτες, που αναγνώρισαν την ανάγκη διάσωσης του διατηρητέου κτιρίου του Ναυτικού Ομίλου που δεσπόζει στην ανατολική είσοδο της πόλης.

Μοναδική εκκρεμότητα παραμένει η έκδοση οικοδομικής άδειας από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με τον Γ. Αναδιώτη να μεταφέρει τη διαβεβαίωση του δημάρχου, Μ. Βουρνού, ότι αυτή θα εκδοθεί εντός του προσεχούς Φεβρουαρίου, ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Με δεδομένο ότι όποιες παρεμβάσεις έχουν σκοπό την ανάδειξη ενός κτιρίου που έχει χαρακτηριστεί ως δείγμα νεότερης αρχιτεκτονικής, η μελέτη προβλέπει την επαναφορά των εγκαταστάσεων στο συνολό τους, στην αρχική τους μορφή.

Έτσι μέσα από τις εργασίες προβλέπεται η επισκευή του κεντρικού κτιρίου, η αποκατάσταση των κερκίδων καθώς και η δημιουργία δύο πισινών εκμάθησης, μίας μεγάλης και μίας μικρότερης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2 εκ. ευρώ και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής επεκτείνεται σε 2 χρόνια.

«Αν λάβουμε την οικοδομική άδεια τον Φεβρουάριο, τότε από τον επόμενο μήνα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου», σημείωσε ο κ. Αναδιώτης και κατέληξε λέγοντας: «Το ενθαρρυντικό είναι ότι και οι φορείς και ολόκληρη η χιώτικη κοινωνία είναι κοντά μας για να ξαναζωντανέψει η περιοχή και να μεταφερθεί ο Ναυτικός Όμιλος Χίου στη φυσική του έδρα».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις σημαντικές εξελίξεις θα δοθούν προσεχώς σε συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου.

Παράδειγμα προς μίμηση, αποτελεί η κίνηση αυτή των πολιτών της τοπικής κοινωνίας της Χίου,  ιδιαίτερα εν καιρό οικονομικής κρίσης. Παρόμοιες κινήσεις γίνονται σε όλη την Ελλάδα όπου οι Δήμοι ή οι περιφέρειες, δεν μπορούν να στηρίξουν τέτοια έργα ανάπλασης λόγω οικονομικών κολλημάτων.

 Πηγή: politischios

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA