Εκείνο το παιχνίδι στη Ριέκα, εν τέλει, στοίχισε στην Εθνική ομάδα ανδρών την πρόκριση της στα τελικά του World League, παρότι δεν πρέπει να καταδικάσουμε εκείνη τη στιγμή, διότι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός εξ αρχής έδειξε ότι θέλησε να ανοίξει τον κύκλο των παικτών και αυτό μόνο θετικά είχε και θα έχει για τη «γαλανόλευκη».

Φυσικά, η Ελλάδα ανήκει στην ελίτ και ο αποκλεισμός από το Super Final της Ρωσίας, πείραξε τα μέλη της ομάδας, όπως δήλωσε ο Αλέξανδρος Γούνας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Δηλώσεις Αλέξανδρου Γούνα, μετά την αναμέτρηση με τη Γαλλία:

«Κλείσαμε τον κύκλο του World League όπου τα πήγαμε πολύ καλά, όμως δεν περάσαμε για τρία γκολ στη διαφορά τερμάτων. Μας πείραξε λίγο που αποκλείστηκε με αυτό τον τρόπο, αλλά δεν μας στοιχίζει για τη συνέχεια καθώς μένει η θετική προσπάθεια και ότι παιχνίδι με παιχνίδι δείχνουμε βελτιωμένοι κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Αναμένουμε πλέον το ξεκίνημα της προετοιμασίας το καλοκαίρι για το παγκόσμιο της Βουδαπέτσης. Είμαστε μια ομάδα με πολλά νέα παιδιά που έχουμε τις προδιαγραφές, τα φόντα και την δυναμική να αντεπεξέλθουμε κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια, κυρίως στον εντός έδρας αγώνα με την Κροατία. Τη νικήσαμε και αν στο πρώτο παιχνίδι που χάσαμε ήμασταν πιο έτοιμοι θα είχαμε προκριθεί».

Για τις φιλοδοξίες ενόψει παγκοσμίου πρωταθλήματος είπε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για θέσεις στο παγκόσμιο, αλλά έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση στο να αντιμετωπίζουμε όλες τις ομάδες».

Για το ματς με Γαλλία σημείωσε: «Παίξαμε καλή άμυνα απέναντι σε μια ομάδα μικρότερης δυναμικότητας και χτίσαμε σιγά σιγά τη διαφορά υπέρ μας. Ήταν μια ακόμα καλή εμπειρία για την ομάδα μας».