Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Χρήστος Αφρουδάκης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα ανδρών.

Ήταν λίγο-πολύ γνωστό ότι ο μέχρι σήμερα αρχηγός της Εθνικής ομάδας έκλεινε ως προς το να μην συνεχίσει την καριέρα του με το «γαλανόλευκο» σκουφάκι και σήμερα ήρθε η επιβεβαίωση μέσω του ιδίου.

Επομένως, ύστερα από περίπου 16 χρόνια στην Εθνική ομάδα ανδρών και μερικά ακόμη στις μικρές Εθνικές ομάδες, το κεφάλαιο Χρήστος Αφρουδάκης «κλείνει» και ο σπουδαίος αυτός παίκτης δεν θα πανηγυρίσει ξανά με την ελληνική σημαία στα χέρια.

Δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής αν πούμε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα οφείλει πολλά στον πρόεδρο του ΣΕΑΥ, ο οποίος αποτέλεσε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία της Εθνικής ομάδας, με μια τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, δύο μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Μόντρεαλ 2005 – Καζάν 2015, τρεις ακόμη συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012, 2016), συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια, World League.