Οι Κροάτες στα ημιτελικά!- Έβαλαν ΣΤΟΠ στην «Αυτοκρατορία» των Σέρβων!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Σε ένα πραγματικά καταπληκτικό παιχνίδι η Κροατία πήρε μία τεράστια νίκη απέναντι στη Σερβία με 14 -12 που την έστειλε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Με αυτή τη νίκη σταμάτησε η Παντοκρατορία που είχαν φτιάξει οι Σέρβοι τα τελευταία χρόνια με τους Κροάτες να τους αφήνουν εκτός ζώνης μεταλλίων μετά από πολλά χρόνια… Κορυφαίος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Ντούσαν Μάντιτς με 4 τέρματα ενώ διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Σταυρίδης.

Το μεγάλο Βαλκανικό ντέρμπι ξεκίνησε με τον Μάρινιτς Κράγκιτς να ανοίγει το σκορ για τους Κροάτες στο 5:36 και κάνει το 0-1 από την περιφέρεια. Οι άμυνες των δύο ομάδων ήταν πολύ σκληρές και η Σερβία κατάφερε να βάλει το πρώτο της τέρμα με τον Βίκτορ Ράσοβιτς στο 1:19 να ισοφαρίζει. Το πρώτο οκτάλεπτο είχε πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές ενώ πολλά σουτ σταμάτησαν στα μπλοκ. Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Μπούκιτς να κερδίζει το σπριντ όμως η μορφή του αγώνα ήταν ίδια με τις ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Τελικά αυτό έγινε με τους Κροάτες να παίρνουν και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Ζούβελα να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στην αναμέτρηση. Εκεί υπήρχε μία μεγαλύτερη ένταση στο ρυθμό και μπήκαν 2 συνεχόμενα γκολ ένα με τη Σερβία να ισοφαρίζει ξανά με τον Νεμάνια Βίκο από την περιφέρεια ενώ στη συνέχεια ο Κράγκιτς με το δεύτερο τέρμα του έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του Ίβιτσα Τούτσακ κάνοντας το 3-2. Ο Νίκολα Γιάκσιτς βρήκε τρόπο να σκοράρει έπειτα από ασίστ του Στραχίνια Ράσοβιτς  στο 3:37. Το ματς είχε πάρει φωτιά αφου σχεδόν σε κάθε επίθεση σκόραραν οι δύο ομάδες. Η Κροατία το 3:24 έκανε το 4-3 με τον Καρκόφ, όμως ο Γιάκσιτς απάντησε ξανά για τη Σερβία. Ο Γιόσιπ Βρλιτς έκανε από τα 2 μέτρα έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Κροάτες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ως συνέχεια του πρώτου…Ισοφάριση οι Σέρβοι, προβάδισμα οι Κροάτες, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να ξεφύγουν στο σκορ. Για πρώτη φορά στο ματς η Κροατία πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Κράπιτς στο 6:02 να σκοράρει έπειτα από ασίστ του Άντε Βουκίσεβιτς κάνοντας το 7-5. Ο Γιόσιπ Βρλιτς σκόραρε ξανά και έστειλε τη διαφορά στα 3 γκολ! Ο Ντούσαν Μάντιτς όμως έβαλε σε τροχιά πρόκρισης της Σερβία κάνοντας από την περιφέρεια το 8-6. Ο Λάζιτς έστειλε ξανά τη διαφορά στα 3 γκολ όμως ο Μάντις πήρε τη Σερβία…από το χέρι και με δύο ακόμα γκολ συνεχόμενα έφερε τη διαφορά στο γκολ, 9-8. Στο 1:48 ο Λάζιτς έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του από την περιφέρεια έπειτα από ασίστ του Καρκόφ. Ο Στραχίνια Ράσοβιτς όμως με το πρώτο του τέρμα στην αναμέτρηση, έκανε το 10-9 στην κόντρα στα 52′ πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Το τελευταίο μέρος ξεκίνησε με τον Μπούκιτς να κάνει δύο τα γκολ της διαφορά όμως ο Βίκτορ Ράσοβιτς μείωσε 11-10 από δεξιά με σουτ στην πρώτη γωνία. Στο 6:16 ο Μάρκο Ζούβελα από την περιφέρεια και στο 4:53 ο Μπάσιτς στον παίκτη παραπάνω έκαναν το 12-10 και το 13-10 αντίστοιχα. Ο Ραντούλοβιτς στον παίκτη παραπάνω έκανε το 13-11. Ο Λόρεν Φάτοβιτς στο 1:55 πέτυχε ένα απίθανο ψιλοκρεμαστό από τα 6 μέτρα κάνοντας το 14-11. Στο 1:02 πριν το τέλος ο Μάντιτς πέτυχε ένα απίθανο τέρμα φτάνοντας τα 4 γκολ σε 10 προσπάθειες κάνοντας το 14-12.

 

Οκτάλεπτα: 1-1, 3-4, 5-5, 3-4

Οι συνθέσεις:

ΣΕΡΒΙΑ: (Ντέγιαν Σάβιτς) Ντομποζάνοφ, Μάντιτς 4, Σούμποτιτς 1, Ραντζέλοβιτς, Λάζιτς, Βίτσο 1, Ράσοβιτς Σ 1, Λούκιτς, Γιάκσιτς 2, Ραντούλοβιτς 1, Ντράσοβιτς, Ράσοβιτς Β 2, Μίτροβιτς

ΚΡΟΑΤΙΑ:(Ίβιτσα Τούτσακ) Μπίγιατς, Φάτοβιτς 1, Κράπιτς 1, Λάζιτς 2, Μπούκιτς 1, Βουκίσεβιτς 1, Ζούβελα 2, Κράγκιτς 2, Βρλιτς 2, Μπάσιτς 1, Καρκόφ 1, Πόπαντιτς

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA