Την 8η θέση έλαβε στο Μεσογειακό κύπελλο – Comen Cup στο Μαυροβούνιο (24-27/8), η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης Εφήβων, μετά την ήττα της από την Ιταλία με 10-6.

Η επίθεση της ομάδας μας δεν ήταν αρκετά καλή, ώστε να πάρει το προβάδισμα κόντρα στην Ιταλία, παρά το γκολ του Περόπουλου, του πρώτου σκόρερ της με 3 τέρματα, στο 0:03 (4-1) της 2ης περιόδου.

Η Ιταλία, ωστόσο, συνέχισε, στα επόμενα δύο οκτάλεπτα, να κρατάει τα ηνία του παιχνιδιού και να κατακτά τελικά την 7η θέση.

Εξετάζοντας την έκβαση του τουρνουά, η Εθνική μας, στις πέντε της αναμετρήσεις, είχε μια νίκη με 21-4 έναντι της Γαλλίας, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα ματς είχαν ήττες από Ισπανία (10-6), Μαυροβούνιο (9-6), Σερβία (10-9) και Ιταλία (10-6).

Για την συνολική πορεία του τουρνουά, μίλησε και ο τεχνικός της Εθνικής εφήβων, Δημήτρης Κραβαρίτης, με δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας: «Ήταν ένα καλό τεστ για τα παιδιά, γιατί είδαμε σε τι κατάσταση είμαστε και ποια κομμάτια του παιχνιδιού μας πρέπει να δουλέψουμε. Κάποιες στιγμές είχαμε κενά διαστήματα στα ματς, από παιχνίδι σε παιχνίδι όμως ανεβάσαμε την απόδοσή μας, άσχετα με το αν δεν ερχόταν η νίκη. Σημαντικό και όχι δικαιολογία αποτελεί το γεγονός, ο τραυματισμός του Μπραΐμη, που μετά το παιχνίδι με την Ισπανία δεν αγωνίστηκε καθώς έσπασε το δάχτυλο και μπορεί να μην προλάβει και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή κάποιες ομάδες ήταν πιο έτοιμες από εμάς, όμως σε 15 μέρες από τώρα θα είμαστε διαφορετικοί».

ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 10-6 (2-0, 2-1, 3-2, 3-3)

Ιταλία: Μπίτσι, Ναρκίζο 3, Αντονούτσι, Κοντέλι, Ντιμαέτρε, Ντουρτσίνι, Λανάτζα, Λαφράνκο 1, Φερέο, Ντι Μαρτίρε 2, Τάρταρο 3, Νεζαρόμπα 1, Καστορίνα

Ελλάδα: Μανθογιάννης, Αλαμάνος, Κουρούβανης, Γωνιωτάκης 1, Κουλούρης 1, Δήμου, Μπραΐμης, Αποστολάκης, Χαλυβόπουλος 1, Πάτερος, Παπανικολάου, Περόπουλος 3, Πιόβαν