Η τετράδα με τους Απόστολο Χρήστου, Κώστα Μερετσόλια, Άννα Ντουντουνάκη και Νόρα Δράκου έγραψαν για ακόμα μία φορά ιστορία μετά την εξασφάλιση της Ολυμπιακής πρόκρισης το 2021. Με χρόνο 3:50.59 τερμάτισαν στην 3η θέση της 2η προκριματικής σειράς και με την 7η θέση στο σύνολο πέρασαν στο μεγάλο τελικό. Είναι η πρώτη μεικτή ομάδα σκυταλοδρομίας της χώρας μας που κατάφερε να εξασφαλίσει παρουσία σε ευρωπαϊκό τελικό, μιας και το 2021 στη Βουδαπέστη είχαμε ολοκληρώσει στην 14η θέση. Αφού ήταν σίγουροι-ες για την πρόκριση, ήρθαν ανακουφισμένοι στη μεικτή ζώνη και αφού είδαν τα περάσματά τους έδωσαν στο Aquafeed24 τις ακόλουθες δηλώσεις:

Χρήστου: «Πήγαμε όσο έπρεπε. Πρώτη κούρσα, μετά από καιρό σε ανοιχτή πισίνα, σίγουρα θα βρούμε ακόμα καλύτερα τα πατήματά μας στη συνέχεια. Ήταν μία καλή ευκαιρία η σκυταλοδρομία για να μπούμε στους αγώνες. Το απόγευμα θα τα δώσουμε όλα».

Μερετσόλιας: «Ήταν οκ για πρώτη κούρσα και για να βρούμε ρυθμό, αυτό κρατάμμε. Δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το χρόνο μου, θέλω τουλάχιστον το 1:00 μπροστά στο πέρασμά μου. Στον τελικό ακόμα καλύτερα»

Δράκου: «Προσπάθησα να κυνηγήσω τη Γαλλίδα δίπλα μου, αλλά είχε καλύτερα τελευταία 10 μέτρα από μένα. Δεν κατάλαβα εκείνη την ώρα τον Ιταλό που μας έπιασε στον τερματισμό, ευτυχώς πήγαν όλα καλά και πήραμε την πρόκριση, θα τα δώσουμε όλα στον τελικό».