Η πολύ ευχάριστη έκπληξη του πρωινού προγράμματος έχει ονοματεπώνυμο: Απόστολος Σίσκος. Ο έφηβος αθλητής του Άρη σημείωσε 1:58.99 στα 200μ ύπτιο, το 2ο καλύτερο χρόνο της καριέρας του μετά το ατομικό ρεκόρ του 1:58.96 από το ευρωπαϊκό νέων που προηγήθηκε στη χρονιά στο Οτοπένι της Ρουμανίας. Χάρη σε αυτή την εμφάνιση πέρασε με την 9η θέση σττον ημιτελικό και εκεί θα παλέψει για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Μετά την κούρσα του έφτασε στη μεικτή με ένα μεγάλο χαμόγελο και ενώ έβρισκε τις ανάσες του, μας είπε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτή την επίδοση που κατάφερα, ήταν ένας από τους στόχους μου όταν είχε πρωτοέρθει εδώ και αποδείχθηκε ότι ήταν εφικτό. Είμαι ενθουσιιασμένος και ανυπομονώ για τον ημιτελικό. Πιστεύω ότι ήταν μία αρκετά καλή κούρσα χωρίς ιδιαίτερα τεχνικά λάθη και για αυτό βγήκε ένας τόσο καλός χρόνος το πρωί. Βοήθησε και το γεγονός ότι πέερασα μπροστά από κάποια άτομα με πολύ καλύτερο χρόνο από μένα, κάτι που μου ενίσχυσε την ψυχολογία και μου έδωσε ώθηση».

Φέτος ήταν μία πολύ γεμάτη χρονιά για τον ίδιο με πολλούς στόχους, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο νέων, εγχώρια πρωταθλήματα και ευρωπαϊκό ανδρών ενδιάμεσα. Με δεδομένο ότι έχει κάνει ήδη μία κορύφωση στη σεζόν και με το παγκόσμιο να ακολουθεί δεν υπήρχαν πολλές προσδοκίες για τη Ρώμη, μία διοργάνωση που θα έπεφτε κυρίως για την εμπειρία σε αγώνα αυτού του επιπέδου. Ούτε ο ίδιος ήξερε ότι τη δεδομένη χροονική στιγμή μπορούσε να κολυμπήσει τόσο γρήγορα: «Για να πω την αλήθεια κι εγώ περίμενα να μην κολυμπήσω τόσο γρήγορα όσο στο ευρωπαϊκό νέων. Πείσμωσα παραπάνω μετά την 4η θέση στη Ρουμανία, κάποιες φορές κερδίζεις και κάποιες φορές χάνεις, έτσι είναι ο αθλητισμός. Ο κύριός μου στόχος είναι το παγκόσμιο νέων τον Αύγουστο και αυτό μου έδωσε ώθηση να κάνω αυτό ποου έκανα σήμερα».

Facebook Comments