2001: Είκοσι χρόνια πού «πήραμε» την Πόλη!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Είκοσι έτη συμπληρώθηκαν στις 19 Αυγούστου, από μια ημέρα δόξας για την ελληνική υδατοσφαίριση. 

Στις 19/8 του 2001 η Εθνική ομάδα Νέων ανδρών πραγματοποιεί ιστορικό επίτευγμα και γράφει ιστορία μέσα στην Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας 8-7 των Κροατών, κατακτώντας έτσι, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε έναν σκληρό τελικό.

Είκοσι χρόνια μετά, η επιτυχία αυτή, της τότε Εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών, συνεχίζει να αποτελεί χρυσή σελίδα για το άθλημα στην Ελλάδα, ακόμα κι αν όλα σχεδόν τα μέλη της, έχουν αποσυρθεί σήμερα.

Στέλιος Πρωτονοτάριος, Στέλιος Σπαντιδέας, Γιάννης Κόχειλας, Νικήτας Κόχειλας, Νίκος Ντούλος, Γιώργος Χατζηδάκης, Δημήτρης Μιτελούδης, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Βασίλης Βαμβουνάκης, Βαγγέλης Βλαζάκης, Αρτίν Ελμισιάν, Γιώργος Ντόσκας και φυσικά ο MVP εκείνης της διοργάνωσης (παρά το γεγονός ότι ήταν τρία χρόνια νεαρότερος) και πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, Χρήστος Αφρουδάκης. Προπονητής ο Τάσος Δούμπας. 

Όλοι τους συντέλεσαν στην εξέλιξη του ελληνικού πόλο έκτοτε, πρωταγωνιστώντας με το ταλέντο τους και την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια σπουδαία φουρνιά παικτών, με το Χρυσό στην Πόλη να είναι μόνο η αρχή!

Τα μεγάλα ονόματα του σήμερα, που δεν πρωταγωνιστούν πια στις πισίνες σε αθλητικό επίπεδο, τότε συγκλόνισαν το ελληνικό πόλο ως “μικροί”. Το άθλημα έγινε η ζωή τους, αγωνίστηκαν με την Εθνική ανδρών σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά, Ολυμπιακούς Αγώνες και αναμφίβολα διέπρεψαν και στην Α1 Κατηγορία.

Μια αξέχαστη γενιά που «πήρε» την Πόλη το 2001, ανοίγοντας τον δρόμο στους νεότερους, να συνεχίσουν τις επιτυχίες για το ελληνικό πόλο. 

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA