Στο Aquafeed24 μίλησε ο διεθνής Ούγγρος Γκέργκο Ζαλάνκι για το Ουγγρικό και το Ιταλικό πρωτάθλημα και για τον Ολυμπιακό φέτος!

Πίσω στο μακρινό 2014, έληγε το συμβόλαιο της Προ Ρέκο με έναν από τους κορυφαίους αριστερόχειρες όλων των εποχών και μέλος της «χρυσής γενιάς» της Ουγγαρίας, τον Νόρμπερτ Μάνταρας. Ο τέως πρόεδρος της Φερεντσβάρος αποτέλεσε τον τελευταίο Ούγγρο παίχτη που έχει αγωνιστεί στην μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία της υδατοσφαίρισης με τα 9 ευρωπαϊκά τρόπαια, Προ Ρέκο. Αυτό μέχρι φέτος τουλάχιστον, όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης, μετά την υπόθεση της μεταγραφής του Ντένες Βάργκα, όπως σας είχαμε αποκαλύψει και τελικά δεν τελεσφόρησε, «άρπαξαν» τελικά τον Γκέργκο Ζαλάνκι, κάτι για το οποίο επίσης γνωρίζαμε από τον Απρίλιο, από τη Φερεντσβάρος, βασικό στέλεχος στην εθνική ανδρών της Ουγγαρίας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο, αλλά και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2020.

Ο εν λόγω Ούγγρος διεθνής λοιπόν, που έχει αγωνιστεί σε Έγκερ, Όρβοσι, Σόλνοκ, Φερεντσβάρος και από φέτος στην Προ Ρέκο, προχώρησε σε δηλώσεις αποκλειστικά στο Aquafeed24 για τις διαφορές σε ουγγρικό και ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και για το δυναμικό της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το ιταλικό πρωτάθλημα είναι γρηγορότερο, νομίζω και χρειάζεσαι περισσότερη αντοχή και ευκινησία. Νομίζω ότι το ουγγρικό πρωτάθλημα, στατιστικά, αφορά περισσότερο την δύναμη.  Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα, πολύ καλούς βασικούς παίκτες, αλλά αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη για αυτούς, επειδή βρίσκονται σε έναν πολύ δυνατό όμιλο, έχουν όμως μία ομάδα που μπορεί να φτάσει στο Φάιναλ 8».

Ο Ούγγρος αριστερόχειρας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο χθεσινό διπλό με τον Ολυμπιακό και θα αποτελέσει σίγουρα κινητήριο μοχλό για την Ρέκο φέτος, δίνοντάς της πολλές λύσεις στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Και ποιος ξέρει- μπορεί αργότερα η ιταλική ομάδα να δει στο πρόσωπό του εκείνο του Νόρμπερτ Μάνταρας, η ακόμα και του σπουδαιότερου όλων, του αείμνηστου Τίμπορ Μπένεντεκ.

Οι συνεντεύξεις των παικτών της Ρέκο δεν τελειώνουν εδώ. Μείνετε συντονισμένοι γιατί περισσότερα…έρχονται!

 

 

Facebook Comments