Ρεπορτάζ #AQF24: Ξανά κλειστή η 50άρα στο κολυμβητήριο των Χανίων – Δυσοίωνο το μέλλον

by Μάνος Φυρογένης

Συνήθεια έχει γίνει να μπαίνει… λουκέτο κάθε Δευτέρα στο κολυμβητήριο των Χανίων όσον αφορά την 50άρα πισίνα όμως πλέον η κατάσταση φαίνεται ότι έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι δικαιολογίες που αναγκάζονται να πουν οι άνθρωποι του ΝΟΧ, στερεύουν. Θα ακολουθήσει η Τρίτη και η Τετάρτη όμως «φως στο τούνελ» δεν αχνοφαίνεται, ούτε καν μία χαραμάδα. Το #AQF24 έχει το ρεπορτάζ που ταλανίζει χρόνια τώρα το νομό και όχι μόνο. Ρημάζουν τα κολυμβητήρια της επαρχίας και αυτό γιατί όσοι παίρνουν τις αποφάσεις, θέλουν το διακόπτη… κατεβασμένο.

Σε κυκεώνα έχει εξελιχθεί η κατάσταση στο κολυμβητήριο των Χανίων και κάθε μέρα που… χειμωνιάζει όλο και περισσότερο, τόσο πιο βαθιά μπαίνει η «ταφόπλακα» σε μικρούς και μεγάλους φαν της πισίνας που γίνονται έρμαια γνωστών-άγνωστων «τρίτων». Στον ΝΟΧ έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μία σοβαρή δουλειά σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα υδατοσφαίρισης και κολύμβησης με αθλητές και αθλήτριες που έχουν διακριθεί σε διοργανώσεις εθνικής και πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Τα αυτιά όμως των υπευθύνων δεν «ιδρώνουν», το σχοινί τεντώνεται κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερο και το μέλλον μόνο ως δυσοίωνο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η διοίκηση του… πολύτιμου αυτού λίθου για τον αθλητισμό της περιοχής δεν ανήκει στα σωματεία που το χρησιμοποιούν και παρότι πληρώνουν ό,τι τους αναλογεί για τη χρήση του, εκείνο ερημώνεται από τους αρμοδίους. Το θέμα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου του ΕΑΚ, που βρίσκεται υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, έχει περάσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ και παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που γίνονται από ανθρώπους της περιοχής, γονείς και παιδιά που αγαπούν το νερό, εκείνοι δείχνουν με κάθε τρόπο την προτίμησή τους στις σκοπευτικές και μόνο αυτές υποχρεώσεις αφήνοντας το κολυμβητήριο έρημο.

Όπως συνέβη και την περασμένη Δευτέρα (13/11) με την πρόφαση της «συντήρησης» έτσι και αυτή τη Δευτέρα (20/11) η 50άρα πισίνα δεν λειτούργησε αφού το αυτονόητο (θερμαινόμενη πισίνα γαρ) δεν εφαρμόζεται. Οι άνθρωποι του ΝΟΧ με… νύχια και με δόντια και έχοντας δώσει υπέρογκα ποσά από την αρχή της σεζόν κρατούσαν το «στολίδι» τους σε λειτουργία όμως πλέον η αναμενόμενη πτώση της θερμοκρασίας καταντά απαγορευτική τη χρήση της πισίνας.

Μετά κόπων και βασάνων η 25άρα μένει ανοιχτή για να εξυπηρετήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί όμως τα τμήματα είναι πολλά και ούτε ο χώρος αλλά ούτε και ο χρόνος επαρκεί. Μάλιστα το «λουκέτο» στην 50άρα δεν αναμένεται να είναι προσωρινό με τις προσευχές και τις δεήσεις να καλοκαιριάσει πάλι γρήγορα να έχουν πάρει τη θέση των υποχρεώσεων.

Κρίμα για τις προσπάθειες που γίνονται από όλους, οι οποίοι ως συνήθως γίνονται «θύματα» καταστάσεων που δεν μπορούν να ελέγξουν.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA