46χρονη Αμερικανή κολυμβήτρια προκρίθηκε στα ολυμπιακά trials για το Παρίσι

by Μάνος Φυρογένης

Πριν απαντήσει κανείς αβίαστα «αυτό δεν μπορώ να το κάνω, δεν γίνεται» ας αναλογιστεί τα επιτεύγματα του παραολυμπιονίκη Μπάμπη Ταϊγανίδη που κολύμπησε κατά μήκος της Κρήτης σε ανοιχτή θάλασσα και της Βραζιλιανο-Αμερικανής Γκάμπι Ρόουζ. Ίσως το απίθανο τότε γίνει πιθανό.

Η αειθαλής Γκάμπι Ρόουζ, δις Ολυμπιονίκης το 1996 και το 2000 (!) φλερτάρει με την επιστροφή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου 24 χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία. Αδιανόητα πράγματα.

Η 46χρονη κολυμβήτρια που εκπροσώπησε τη Βραζιλία στην Ατλάντα και τις ΗΠΑ στο Σίδνεϊ (7η στα 200 μέτρα μεικτής) έκανε μία απίθανη κούρσα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Southern Pacific Senior Meet όταν και κολύμπησε τα 100μ. πρόσθιο σε (1:09:82) τερματίζοντας στη δεύτερη θέση πίσω από την Ιζαμπέλ Ότζερς (1:09:29).

Η Ρόουζ η οποία έχει πολλά ρεκόρ στην κατοχή της στην κατηγορία των Masters, βελτιώνει συνεχώς τους χρόνους της τους τελευταίους μήνες φτάνοντας στο σημείο να κερδίσει την πρόκριση για τα περιβόητα trials των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου, όπου το όριο ήταν 1:10:29.

Επεξηγηματικά, τα καθιερωμένα αμερικανικά trials, είναι αγώνες πριν από κάθε Ολυμπιάδα σε συγκεκριμένα αθλήματα, μεταξύ των οποίων η ποδηλασία και η κολύμβηση, μέσα από τα οποία επιλέγονται βάσει επιδόσεων οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες των ΗΠΑ στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εν προκειμένω στο Παρίσι.

Και κάτι τέτοιες ιστορίες μας κάνουν να αναρωτιόμαστε, αν η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA