Ορισμένες αλλαγές έρχονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο κολύμβησης, το οποίο αποτελεί μιας μορφής Grand Prix, όπου οι κολυμβητές υψηλού επιπέδου λαμβάνουν χρήματα για τις νίκες τους σε κάθε αγώνισμα, αλλά και για τη συνολική βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν από όλη τη σειρά των αγώνων.

Με τη νέα διάταξη που ανακοινώθηκε ουσιαστικά περιορίζει από τους κολυμβητές χρήματα, καθώς θα μπορούν να συμμετάσχουν πια σε λιγότερα αγωνίσματα από ότι πριν. Βέβαια, αυτό ισχύει για όλους, οπότε η συνολική βαθμολογία δεν επηρεάζεται, άρα και τα κέρδη από αυτήν στο τέλος του έτους.

Παράλληλα, μεγάλοι κολυμβητές όπως η Χόζου για παράδειγμα αποφεύγουν προκριματικές κούρσες, επομένως επιπλέον κούραση, κάτι που είναι ακόμη σημαντικότερο αν θέλει ένας κολυμβητής να συμμετάσχει σε 9 granx prix και μάλιστα σε χρονιά με παγκόσμιο πρωτάθλημα ένα μήνα πριν.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος των αγώνων ανακοινώνονται οι καλύτεροι κολυμβητές που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς στο σύνολο όλων των αγώνων σε όλες αυτές τις πόλεις που έγινε διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου και λαμβάνουν έξτρα χρήματα αν βρίσκονται στις πρώτες τρεις θέσεις.

Το πρόγραμμα

Μόσχα, 2-3 Αυγούστου
Βερολίνο, 6-7 Αυγούστου
Αϊντχόφεν, 11-12 Αυγούστου


Ντόχα, 22-23 Σεπτεμβρίου
Ντουμπάι, 26-27 Σεπτεμβρίου
Χονγκ Κονγκ, 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου


Πεκίνο 10-11, Νοεμβρίου
Τόκιο 14-15, Νοεμβρίου
Σιγκαπούρη, 18-19 Νοεμβρίου