Αθλήτρια του Παναθηναϊκού είναι πλέον η Αννα Ντουντουνάκη, καθώς η κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια βρέθηκε σε διαπραγματεύσεις τις προηγούμενες ημέρες τόσο με τον ΝΟ Χανίων, όσο και με τον Παναθηναϊκό με τον οποίο τελικά και συμφώνησε.

Η Ντουντουνάκη αποτέλεσε μήλον της έριδος μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το ποιος ελληνικός σύλλογος θα την εντάξει στο δυναμικό του. Τελικώς, χάρη σε συντονισμένες ενέργειες του αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Βρανόπουλου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα αγωνίζεται με τα «πράσινα» χρώματα, σε μια μεταγραφή που δείχνει τις βλέψεις του τριφυλλιού και στην κολύμβηση.

Η κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες και για λίγα δέκατα δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό των 100 μ. πεταλούδας. Στο Τόκιο έσπασε για δεύτερη φορά φέτος το Πανελλήνιο Ρεκόρ, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από λίγους μήνες αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η ανακοίνωση:

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Άννα Ντουντουνάκη για το κολυμβητικό τμήμα , για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε το κολυμβητικό τμήμα του «τριφυλλιού» καθώς ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό του την Άννα Ντουντουνάκη.

Η 26χρονη κολυμβήτρια δυναμώνει ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό και το όνομα της είναι πασίγνωστο στη διεθνή κοινότητα του αθλήματος.

Τον Μάιο του 2021 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 50αρας πισίνας με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, 57.37. Έτσι, έγινε η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Παράλληλα το 2019 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας που έγινε στη Γλασκώβη στο ίδιο αγώνισμα.

Το 2018 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα στους Μεσογειακούς αγώνες ενώ παράλληλα στην ίδια διοργάνωση είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 4χ100μ. στην Ταραγόνα.

Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 και του 2020 έχοντας καλά πλασαρίσματα.

Το 2016 τερμάτισε 17η στα 100μ. πεταλούδα με 58.27 σπάζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ ενώ το 2020 ήταν 9η με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 57.25.

Σε δήλωση της στο www.pao1908.com η Ντουντουνάκη ανέφερε «Είμαι πολύ χαρούμενη που εντάχθηκα στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Ευχαριστώ τη διοίκηση του Συλλόγου και προσωπικά τον κ. Βρανόπουλο που έκαναν τα πάντα για να υπογράψω. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μου τη νέα σεζόν».


Από τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων γίνεται γνωστό ότι μέχρι η Ντουντουνάκη να πάρει την απόφαση να πει το «ναι» στον Παναθηναϊκό, υπήρξαν δύο διαφορετικές συναντήσεις με τον πατέρα της όπου μάλιστα η προσφορά του ΝΟΧ ήταν «ιδιαίτερα τιμητική και πρωτόγνωρη». Στη συνέχεια όμως ακολούθησε ο Παναθηναϊκός ο οποίος και κατάφερε να την εντάξει στις τάξεις του…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΝΟΧ έχει ως εξής:

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων κάνει γνωστά τα εξής σχετικά με το θέμα της Αννας Ντουντουνάκη:

Η 26χρονη κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια δέχτηκε τις προηγούμενες ημέρες μια ιδιαίτερα τιμητική και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Ομίλου μας, πρόταση για να συνεχίσει ν’ αγωνίζεται με το σκουφάκι του ΝΟΧ. Συγκεκριμένα, έγιναν δύο διαφορετικές συναντήσεις μεταξύ του προέδρου του Ομίλου μας, Δημητρίου Λειψάκη και τον πατέρα της Αννας, κ. Λευτέρη Ντουντουνάκη, που ήταν αυτός που την εκπροσώπησε. Η πρόταση αξιολογήθηκε ομολογουμένως ως γενναιόδωρη, μέχρις ότου ο Παναθηναϊκός με μια πιο μεγάλη προσφορά, όπως μας μεταφέρθηκε από το περιβάλλον της Αννας, καταφέρει να την κάνει δική του.

Ο Ναυτικός Ομιλος θέλει καταρχήν να ευχηθεί στην Χανιώτισσα πρωταθλήτρια να συνεχίσει το ίδιο επιτυχημένα την πορεία της στην κολύμβηση και να καταφέρει αυτό που για κλάσματα του δευτερολέπτου δεν μπόρεσε στο Τόκιο, να το πάρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες που ακολουθούν στο Παρίσι το 2024.

Επίσης εύχεται οι συνθήκες το επόμενο διάστημα στο κολυμβητήριο Χανίων να γίνουν πολύ καλύτερες ούτως ώστε ο Ναυτικός Ομιλος να έχει πάνω απ’ όλα τα εφόδια και τις προϋποθέσεις για να διατηρεί αθλητές τέτοιου επιπέδου στις τάξεις του. 

Facebook Comments