Δίνει ευκαιρίες ο Βλάχος ενόψει Europa Cup!

by Aquafeed 24

Το Γιουρόπα Καπ σε επίπεδο Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης, μπήκε πλέον στη ζωή μας. Πρόκειται για την νεοσύστατη διοργάνωση της Ευρωπαΐκής Ομοσπονδίας, η κλήρωση των ομίλων της οποίας, για άνδρες και γυναίκες, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Ιταλία.

Στην πρώτη φάση των αγώνων η κλήρωση έφερε αντιπάλους της Εθνικής Ελλάδας, την Κροατία, τη Σερβία, την Ολλανδία και την Τουρκία. Τα παιχνίδια του ομίλου θα πραγματοποιηθούν στην Κροατία.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος μιλώντας στην σελίδα της Ομοσπονδίας χαρακτήρισε εξαιρετικά ωφέλιμα τα παιχνίδια που θα γίνουν τόσο στην πρώτη όσο και στην τελική φάση.

“Το μεγάλο ραντεβού για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών είναι βέβαια το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι στην Βαρκελώνη. Η νέα όμως διοργάνωση της Ευρωπαΐκής Ομοσπονδίας, το Γιουρόπα Καπ, αποτελεί ουσιαστικό κέρδος για τους παίκτες και τους προπονητές των Εθνικών ομάδων. Υπάρχουν πλέον δύο μεγάλα τουρνουά, αυτό της αρχικής και εκείνο της τελικής φάσης, που θα έχουν σε εγρήγορση τους πάντες. Θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Δεν έχουμε πλέον να ασχολούμαστε με καμπ αλλά με επίσημα παιχνίδια”.

Από την αρχική φάση της διοργάνωσης θα προκληθούν στην τελική οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Το γεγονός αυτό δίνει πολλά περιθώρια πρόκρισης στην Ελληνική ομάδα.

“Έχουμε απέναντί μας δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη. Την Κροατία και τη Σερβία. Στον όμιλο επίσης υπάρχει μία υπολογίσιμη ομάδα που είναι πάντα η Ολλανδία. Θεωρώ ότι έχουμε τις ευκαιρίες να προκριθούμε στην τελική φάση των αγώνων”.

Ποιος είναι ο προγραμματισμός της Εθνικής ομάδας σύμφωνα με τον Έλληνα ομοσπονδιακό τεχνικό;

“Μετά την γνωστοποίηση της ημερομηνίας των αγώνων της πρώτης και δεύτερης φάσης της διοργάνωσης, μας δίνεται πλέον η ευκαιρία να προγραμματίσουμε κάποιες περιόδους προετοιμασίας και αυτές θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα κάμπ το Νοέμβριο και ένα κάμπ κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων”.

Η χρονιά είναι σημαντική και οι ευκαιρίες που θα πάρουν οι Έλληνες διεθνείς υδατοσφαιριστές θα είναι αρκετές. Αυτή είναι η εκτίμηση του Ομοσπονδιακού τεχνικού που υποστηρίζει:

“Πάντα δίνω ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά. Αυτό θα κάνω και φέτος. Όλοι θα τις πάρουν και θα πρέπει να τις αξιοποιήσουν ανάλογα”.

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA