Αναγνωρίζοντας τη δυναμική τη Σερβίας, αλλά χωρίς φοβία, ο Θοδωρής Βλάχος υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει ως στόχο την πρωτιά του ομίλου της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, καθώς έτσι θα προκριθεί απευθείας στους καλύτερους οκτώ της διοργάνωσης. 

Η Εθνική ομάδα ανδρών βρίσκεται στην ελίτ με τη μεγαλύτερη σταθερότητα από ποτέ και αυτό κατά πολλοίς μπορεί να αποδοθεί στον Θοδωρή Βλάχο, τις δηλώσεις του οποίου μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

Θοδωρής Βλάχος – Προπονητής Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών

«Στον όμιλο μας υπάρχουν ομάδες διαφορετικής δυναμικότητας, όπως η χρυσή Ολυμπιονίκης Σερβία, η πιο αδύναμη ομάδα του τουρνουά Νότιος Αφρική και μία ομάδα στα μέτρα μας όπως η Ισπανία. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά. Γενικότερα η είσοδος στην 8άδα αποτελεί τον πρώτο στόχο γι αυτή την ομάδα. Δε θεωρώ πως το πρόγραμμα θα παίξει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, αφού κοιτάζουμε τους αγώνες έναν έναν».

Για το ότι η Ελλάδα εφόσον περάσει στους 8 της διοργάνωσης θα αποφύγει την κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα του κόσμου, Σερβία, σχολίασε: «Νομίζω πως όλα αυτά είναι πολύ μακριά. Δεν μπορώ να πω κάτι, αφού δε γνωρίζω το τι θα γίνει στον όμιλο. Εξάλλου οι αναμετρήσεις για τα προημιτελικά θα γίνουν δέκα περίπου ημέρες μετά την έναρξη του τουρνουά, οπότε τότε θα ξέρουμε πως θα παρουσιαστεί η κάθε ομάδα. Εμείς θα επικεντρωθούμε στο να περάσουμε στην οχτάδα».

 Όσον αφορά την Εθνική γυναικών, ο Γιώργος Μορφέσης κλήθηκε ύστερα από διάλειμμα δύο ετών να κάνει δηλώσεις ως ομοσπονδιακός προπονητής, χαρακτηρίζοντας τύχη το ότι η Κίνα δεν έπεσε στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα, ενώ σχολίασε την αντάμωση με την Αυστραλία του Σάκη Κεχαγιά, μια αναμέτρηση που θα επιδείξει στρατηγικές κινήσεις από τους δύο προπονητές, οι οποίοι γνωρίζονται απέξω και ανακατωτά.

Γιώργος Μορφέσης – Προπονητής Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών και Τεχνικός Διευθυντής Υδατοσφαίρισης της ΚΟΕ

«Για εμάς πρώτος στόχος είναι η είσοδος στην οχτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Γνωρίζαμε εξ’ αρχής πως θα έχουμε δύο πολύ καλές ομάδες στον όμιλό μας, αφού βρισκόμασταν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Δεν μπορείς να διαλέξεις κάποια πό αυτές. Είναι όλες περίπου στο ίδιο επίπεδο. Το καλό είναι ότι αποφύγαμε την Κίνα από το τέταρτο γκρουπ. Έτσι κι αλλιώς, όλες οι κληρώσεις κρίνονται εκ των πραγματών. Κάθε παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές ομάδες παρουσιάζουν αλλαγές στα ρόστερ τους και στους προπονητές τους με το άνοιγμα του νέου Ολυμπιακού κύκλου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο, αλλά τους σεβόμαστε όλους. Η Ρωσία και η Αυστραλία είναι δύο ομάδες υψηλού επιπέδου και οι διαφορές μεταξύ των κορυφαίων ομάδων είναι πολύ μικρές».

Για το ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Σάκη Κεχαγιά, επί χρόνια συνεργάτη του στις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας: «Είναι πολύ περίεργο που θα είμαστε αντίπαλοι. Ξέραμε όμως, πως υπάρχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να βρούμε αντιμέτωπο τον Σάκη Κεχαγιά ή τον Χάρη Παυλίδη (προπονητής της Εθνικής Καναδά). Τον Σάκη τον ξέρουμε και μας ξέρει και εύχομαι πραγματικά να βρεθούμε αντιμέτωποι και σε υψηλότερη φάση της διοργάνωσης».

Όσον αφορά την κλήρωση των νέων ανδρών ο κ. Μορφέσης τόνισε: «Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως αντίπαλοι για την πρώτη θέση που οδηγεί στην 8άδα είναι οι ομάδες των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Η ελληνική ομάδα έχει δείξει πως έχει το ταλέντο και τη δυναμική να φτάσει σε μια διάκριση. Είναι μια πολύ καλή φουρνιά παικτών. Χρειάζονται δύο καλά παιχνίδια για να φτάσουμε στα προημτελικά και από εκεί και πέρα όλα γίνονται».

 Για την κλήρωση της Εθνικής Νέων γυναικών μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Στέφανος Λέανδρος, ο οποίος δεν θεωρεί ότι μια κλήρωση δηλώνει την πορεία που θα πετύχει μια ομάδα.

Στέφανος Λέανδρος – Προπονητής Εθνικής ομάδας Νέων Γυναικών

«Δε μου αρέσει να μιλάω για κληρώσεις, καθώς θεωρώ πως εκεί πέρα δεν κρίνεται σχεδόν τίποτα. Το σημαντικότερο είναι κατά τη διάρκεια των αγώνων να έρθουμε ως ομάδα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε στον όμιλο και το σημαντικό παιχνίδι είναι το χιαστί, όπου εκεί πέρα είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Θα το δούμε όμως όταν έρθει η ώρα».