Ο Βασίλης Σοφικίτης είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο αυτές τις ώρες: «Ανταμείφθηκαν οι κόποι όλης της χρονιάς», τόνισε πανευτυχής πριν λίγο στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ. Με το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. μικτής στο στήθος του, ο 18χρονος κολυμβητής που ανήκει στον Ολυμπιακό, περιέγραψε τον τελικό: «Ήταν μια πολύ δύσκολη και απαιτητική κούρσα. Ήξερα ότι έχω έναν πολύ καλό χρόνο, αλλά ο αγώνας είναι αγώνας, πόσο περισσότερο ένας τελικός. Το πάλεψα μέχρι το τέλος, μπόρεσα και κρατήθηκα, άντεξα στην επίθεση του  Τσέχου αλλά και του Σλοβάκου και κατέκτησα το μετάλλιο. Είναι πανευτυχής, δεν μπορώ να σας το περιγράψω».

Δεν χρειαζόταν, τον καταλάβαινες από την άλλη άκρη της γραμμής. Είναι το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Μέχρι τώρα, είχε μια τέταρτη θέση το 2019 στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Κολύμβησης Νέων στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, στα 400μ μικτής και πάλι,  με επίδοση 4:26.52, που αποτελούσε την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη για τους αθλητές γεννημένους το 2004: «Με τους δυο προπονητές μου, τον Άκη Οικονόμου και τον Νίκο Φλεριανό, στοχεύσαμε σε αυτή τη διοργάνωση. Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα. Νομίζω τους έκανα και αυτούς χαρούμενους και περήφανους», συνεχίζει.

Ο Βασίλης, δεν ξεχνάει όμως κανένα: «Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον γυμναστή μου Αλέξανδρο Προβολιτσιάνο, που αποτελεί τεράστιο στήριγμά μου, τον φυσιοθεραπευτή μου Μιχάλη Κοντιζά, τον Ολυμπιακό για την εμπιστοσύνη του. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Κολυμβητική Ομοσπονδία για το κλιμάκιο που λειτουργεί στο κολυμβητήριο στο ΟΑΚΑ. Με βοήθησε αφάνταστα. Ήταν, είναι πολύ σημαντικό να είσαι κάθε μέρα με όλα τα παιδιά μαζί, να σε στηρίζουν, να σε βοηθάνε, να λειτουργούν ενθαρρυντικά, είμαστε στη κυριολεξία μια ομάδα».

Το μετάλλιο το αφιερώνει «Στην οικογένεια μου. Με στηρίζει από μικρό, σε κάθε μου απόφαση». Και πλέον, έχει ήδη θέσει τον νέο στόχο που είναι «Το Παγκόσμιο Νέων, που θα προσπαθήσω και εκεί για κάτι πολύ καλό».

Αύριο 9/7 ο Βασίλης Σοφικίτης θα αγωνιστεί στα 100μ. πρόσθιο.

Πηγή: koe.org.gr

Facebook Comments