Μετά το πέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη, η Εθνική Σερβίας θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 08/07 προετοιμασία για τον τελικό του World League. Ωστόσο τα «πρόσωπα» τα οποία κλήθηκαν από τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Ντέγιαν Σάβιτς, είναι  πολύ διαφορετικά από εκείνα που αγωνίστηκαν στην Ουγγαρία ενώ έχουν ακόμα περισσότερες διαφοροποιήσεις από εκείνα που κατέκτησαν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συγκεκριμένα μόνο ο Τζόρτζε Λάζιτς θα είναι παρόντας από τους Ολυμπιονίκες, ενώ θα απουσιάσουν επίσης και οι Μάντιτς, Ραντζέλοβιτς, Γιάκσιτς, και ο τρεις φορές πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στραχίνια Ράσοβιτς. Οι πέντε τους θα ξεκουραστούν μέχρι το τέλος του World League και στη συνέχεια θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία της Εθνικής για το Ευρωπαϊκό του Σπλιτ.

Στους 18 που κάλεσε ο Σάβιτς, υπάρχει «ελληνικό άρωμα» αφού συγκαταλέγεται και ο τερματοφύλακας που αποκτήθηκε εσχάτως από τον Παναθηναϊκό Ντιμίτριε Ριστίτσεβιτς.

Συνολικά επιλέχθηκαν: Ντιμίτριε Ριστίτσεβιτς (Παναθηναϊκός), Λάζαρ Ντομποζάνοφ (Ραντνίτσκι), Βλάντιμιρ Μίσοβιτς (Ερυθρός Αστέρας), Μίλαν Μπούλαγιτς (Βάλις): Τζόρτζε Λάζιτς (Μπρέσια), Τζόρτζε Βούσινιτς (Νόβι Μπέογκραντ), Γαβρίλ Σούμποτιτς (Ερυρθός Αστέρας), Λούκα Πλγέβανσιτς, Μάρκο Ραντούλοβιτς, Νεμάνια Βίτσο, Νίκολα Λούκιτς (όλοι Radnicki), Όγκγιεν Στογιάνοβιτς (Σαμπάκ), Ράντομιρ Ντράσοβιτς, Βασίλιε Μαρτίνοβιτς, Βίκτορ Ράσοβιτς (όλοι Νόβι Μπέογκραντ), Βουκ Μιλόγεβιτς (Ερυθρός Αστέρας), Φιλίπ Μπράνκοβιτς (Ράντνιτσκι).

Facebook Comments