Κοινή προετοιμασία με την εθνική Καναδά πραγματοποίησε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Εθνικού Πειραιώς, με τις «κυανόλευκες» να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους κόντρα σε μια χώρα που ανεβαίνει διαρκώς στο παγκόσμιο στερέωμα του αθλήματος, με προπονητή έναν Έλληνα, τον Χάρη Παυλίδη.

Ο Κώστας Βαμβακάρης είχε την ευκαιρία να δει την ετοιμότητα των αθλητριών του, ενόψει του επόμενου αγώνα της ομάδας στις 10/2 με τη Βουλιαγμένη.

Παράλληλα, ο τεχνικός του «Αυτοκράτορα» δεν έκρυψε τη χαρά του για την κλήση της Αναστασίας Καλαργυρού στην Εθνική ομάδα γυναικών, όσον αφορά τη διοργάνωση του Europa Cup στον Βόλο (1-4 Φεβρουαρίου), αλλά και για τις έτερες αθλήτριες του Εθνικού (Βίρνα Νιαρχάκου και Έφη Κατσιμπρή) που έχουν επιλεχθεί φέτος από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιώργο Μορφέση.

Αναλυτικά:

«Παίξαμε ένα πολύ δυνατό φιλικό με την εθνική Καναδά, με στόχο η ομάδα να δουλέψει πάνω στα νέα στοιχεία που θέλει να βάλει στο παιχνίδι της, όσον αφορά την τακτική. Στόχος όσων δουλεύουμε τώρα είναι ο Εθνικός να παρουσιαστεί έτοιμος στα πλέι οφ της Α1 γυναικών, ενώ ενδέχεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να κάνουμε μια σειρά κοινών προπονήσεων με ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Για τη συμμετοχή της Αναστασίας Καλαργυρού στην Εθνική γυναικών:

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος από την κλήση αθλητριών του Εθνικού στην Εθνική ομάδα. Τόσο για τη Βίρνα Νιαρχάκου και την Έφη Κατσιμπρή, οι οποίες είχαν κληθεί στην προετοιμασία, όσο φυσικά για την Αναστασία Καλαργυρού που συμπεριλήφθηκε στη 13άδα της Ελλάδας για το Europa Cup.

Ο Εθνικός λειτουργεί φέτος σε επαγγελματικό πλαίσιο και η δουλεία μας φέρνει καρπούς. Το κάλεσμα της αθλήτριας δίνει ένα μεγάλο κίνητρο και σε άλλες ομάδες, εκτός Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης, να δουλέψουν στα ίδια πρότυπα. Εμείς κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια, με διπλές προπονήσεις, γυμναστήρια και ευχόμαστε ακόμη περισσότερες παίκτριες της ομάδας μας να έχουν μια ευκαιρία στο μέλλον».