Στο πρόσωπο του Βαγγέλη Πάτρα εμπιστεύθηκε η κινεζική ομοσπονδία την προετοιμασία των τερματοφυλάκων της χώρας για όλες τις κατηγορίες των εθνικών ομάδων.

Ο επί χρόνια συνεργάτης της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας βρίσκει στην υπερδύναμη της Ασίας τις ιδανικές συνθήκες εργασίας, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει τη σκληρή δουλειά.

Συγκεκριμένα, μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου ο Βαγγέλης Πάτρας σε καθημερινή βάση πραγματοποιεί προπονήσεις επί αθηναϊκού εδάφους με τις δυο τερματοφύλακες της εθνικής ομάδας Νέων γυναικών της Κίνας, ενώ έπεται συνέχεια καθώς στις 12 Οκτωβρίου καταφθάνει στην Αθήνα η εθνική ανδρών της χώρας, η οποία θα πραγματοποιήσει εδώ προετοιμασία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, θα υλοποιηθεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα επίσημων φιλικών αγώνων κάθε Τετάρτη, όπου η Κίνα θα αντιμετωπίζει ανά εβδομάδα μια ελληνική ομάδα της Α1 κατηγορίας και ειδικότερα τις έξι πρώτες του περυσινού πρωταθλήματος.

Την εθνική Κίνας θα βοηθήσει ο πρώην γνώριμος από το πέρασμα του στον Ολυμπιακό, Άλμπερτ Εσπανιόλ, αλλά και ο Κώστας Κοκκινάκης, οι οποίο θα συμμετέχουν στις προπονήσεις της εθνικής Κίνας υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή, Πέταρ Πόρομπιτς.

Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη δουλειά αποτελεί επιβράβευση για τον Έλληνα προπονητή, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι οι Κινέζοι τον επέλεξαν την ώρα που κάνουν μεγάλο αγώνα για την ισχυροποίηση των εθνικών ομάδων τους με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.