Β’ κατηγορία: Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα – Ακυρώνονται τα Play Out!

by Aquafeed 24

Η έλλειψη προγραμματισμού από την πλευρά της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας συνεχίζεται, καθώς για ακόμη μια φορά αλλάζει η προκήρυξη ενός εθνικού πρωταθλήματος και συγκεκριμένα της Β’ κατηγορίας ανδρών, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες του #AQF24, δεν θα διεξαχθούν τα Play Out.

Αυτόματα, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα στη Γ’ εθνική κατηγορία. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που το πρωτάθλημα έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις στην ελληνική υδατοσφαίριση και η υποβάθμιση του προϊόντος είναι συνεχής.

Σημαντικές πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται ακόμη μια αναδιάρθωση και ότι θα υπάρξει συγχώνευση της Β’ και της Γ’ κατηγορίας, προκειμένου να αγωνίζονται περισσότερες ομάδες ανά περιφέρειες. Ωστόσο, δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε πώς θα καταρτιστούν αυτές οι περιφέρειες. Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα και δεν γνωρίζουμε εάν θα συμβεί, όμως εκπρόσωποι ομάδων ήδη γνωρίζουν ότι δεν θα υποβιβαστεί κανείς από τη Β’ κατηγορία στη Γ’ κατηγορία.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, το να υπάρξει συγχώνευση των δύο κατηγοριών ενδεχομένως να μην είναι αρνητικό. Ωστόσο, το να αλλάζει ο προγραμματισμός των πρωταθλημάτων ενώ έχουν ξεκινήσει ή λίγο πριν την έναρξη της Γ’ κατηγορίας, αποτελεί ευτελισμό των εν λόγω κατηγοριών.

Ορισμένα ερωτηματικά που εγείρονται σε θεωρητικό πλαίσιο είναι τα εξής και εφόσον ισχύσουν όσα προαναφέρθηκαν: Γιατί μια ομάδα να δημιουργήσει μια κανονική ομάδα, εφόσον γνωρίζει ότι δεν θα υποβιβαστεί ό,τι και αν γίνει; Γιατί αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη λήξη της δεύτερης (απαράδεκτης) μεταγραφικής περιόδου;  Γιατί να ξεκινήσει η Γ’ κατηγορία από τη στιγμή που θα ενωθούν οι δύο κατηγορίες, όπως φημολογείται;

Αφήνουμε, προς το παρόν, την καταγραφή των γεγονότων και των σκέψεων εδώ. Διότι αν αναλύσουμε το πόσο αδικούνται ομάδες που προσπαθούν όλον τον χρόνο ή έκαναν τις… πολυπόθητες επενδύσεις με μεταγραφές που ήθελε η ΚΟΕ στη Β’ και τη Γ’ θα αντιληφθούμε το σημαντικότερο, ότι και αν πιστεύει ο καθένας μας, δηλαδή ότι χάνεται η ουσία στις προσπάθειες.

Τέλος, μια ειλικρινής ερώτηση: Πόσο σωστό μπορεί να είναι το να αλλάζει η προκήρυξη ενός πρωταθλήματος, για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η διεξαγωγή ή μη των Play Out, αφού αυτό έχει ξεκινήσει;

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA