Τζόζεφ Σκούλινγκ: Από χρυσός ολυμπιονίκης… φαντάρος!

by Aquafeed 24

Στην Σιγκαπούρη, για να καταταγεί στο στρατιωτικό σώμα της χώρας του, επέστρεψε ο χρυσός ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016, Τζόζεφ Σκούλινγκ, ύστερα από αναβολή που είχε πάρει ο ίδιος για αγώνες από το 2014 έως το 2021!

Ο Σκούλινγκ αποτελεί τον πρώτο κολυμβητή από τη Σιγκαπούρη, ο οποίος κέρδισε χρυσό μετάλλιο στα 100μ πεταλούδα στους Ολυμπιακούς, ενώ ο με τον χρόνο του 50.39 στο συγκεκριμένο αγώνισμα νίκησε τον θρυλικό Μάικλ Φελπς στον τελικό στο Ρίο! Το ποσό, μάλιστα, της αμοιβής του Σκούλινγκ για το συγκεκριμένο αγώνισμα και το χρυσό μετάλλιο ανήλθε στις 753 χιλιάδες δολλάρια! Εκτός από το χρυσό στο Ρίο, έχει αναδειχθεί δώδεκα φορές σε τρία χρόνια (2015, 2016, 2017) πρωταθλητής της πρώτης κατηγορίας του NCAA με το πανεπιστήμιο Όστιν του Τέξας σε ελεύθερο, πεταλούδα και μεικτή, θέτοντας μάλιστα καινούρια ρεκόρ σε πολλά από τα αγωνίσματα που έπεσε, ενώ έχει συμμετάσχει σε ακόμα δύο Ολυμπιάδες, το 2012 και το 2021. Στο Τόκιο αγωνίστηκε στα 100μ ελεύθερο και πεταλούδα, μένοντας εκτός τελικού και στις δύο διοργανώσεις.

Σύμφωνα με την κεντρική βάση των στρατιωτικών δυνάμεων, η στρατιωτική θητεία για όλους τους άνδρες κατοίκους της Σιγκαπούρης είναι υποχρεωτική για δύο έτη. Μετά τα δύο αυτά χρόνια, θεωρούνται ότι έχουν ολοκληρώσει την θητεία τους και είναι έτοιμοι εθνικοί στρατιώτες, μέχρι την ηλικία των 40 η των 50, ανάλογα την ειδικότητά τους. Η θητεία μπορεί να ολοκληρωθεί υπηρετώντας στις Ένοπλες Δυνάμεις της Σιγκαπούρης (SAF), το Σώμα Προστασίας του Πολίτη της Σιγκαπούρης (SCDF) η τις Δυνάμεις της Αστυνομίας της Σιγκαπούρης (SPF).

Η αναβολή που παραχωρήθηκε στον Σκούλινγκ είχε διάρκεια από το 2014 έως τον Σεπτέμβρη του 2021 και παραχωρείται σε αθλητές οι οποίοι κρίνονται ικανοί να κερδίσουν μετάλλιο σε τέτοιες διοργανώσεις ή να ενισχύσουν με την απόδοσή τους την εθνική υπερηφάνεια. Διακοπές επίσης παραχωρούνται σε σπουδαστές που θέλουν να προχωρήσουν στις σπουδές τους (μεταπτυχιακές εργασίες κ.ο.κ).

Η θητεία του 26χρονου ολυμπιονίκη θα ολοκληρωθεί το 2024, όταν ο ίδιος θα είναι πλέον 29 και θα προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του πρωταθλητή από την Σιγκαπούρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν καταταχθεί στον στρατό:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη May (@cmjschooling)

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA