Ασπροπρόσωπους μας βγάζει η ελληνική αποστολή στο Μεσογειακό Κύπελλο Καταδύσεων στο Μπολζάνο,  αφού την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, οι Παίδων και Κορασίδων Β’ Γ’ και Δ’ κατηγορίας,  κατέκτησαν πέντε ακόμα μετάλλια (1 χρυσό, 3 ασημένια, 1 χάλκινο), φτάνοντας τα 16 συνολικά!

Επιπλέον τη 2η θέση στη Γενική βαθμολογία της διοργάνωσης έλαβε η Ελλάδα, παίρνοντας και ατομική συνολική διάκριση. Μιλάμε για τον Θάνο Τσιρίκο, ο οποίος ανακηρύχθηκε κορυφαίος αθλητής των αγώνων του COMEN CUP, έχοντας κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στο ενεργητικό του, αλλά κάνοντας και την καλύτερη κατάδυση των αγώνων από Σταθερά 10 μ., η οποία βαθμολογήθηκε με 10!

Τα πέντε Ελληνικά μετάλλια την τελευταία μέρα των αγώνων έχουν ως εξής:

Ο Θάνος Τσιρίκος: ένα χρυσό και ένα ασημένιο στα 3 μ. τραμπολίνο Β’ κατηγορίας με 416 βαθμούς

Η Αγγελική Γεωργοπούλου: ασημένιο μετάλλιο στο 1 μ. τραμπολίνο Γ’ κατηγορίας με 210β.

Η Μαριάννα Αθανασάκη: το χάλκινο στα Σταθερά 10 μ. Β’ κατηγορίας με 221 β.

Στέβη Χαλέμου: Ασημένιο στα 5 μ. Δ’ κατηγορίας με 169 β.

Ακολούθησαν δύο 4ες θέσεις με τον Χρήστο Μορφίδη στα 3 μ. τραμπολίνο Β’ κατηγορίας, με 316 β. και με τον Γρηγόρη Μήτρου στα 3 μ. τραμπολίνο Δ’ κατηγορίας με 195 βαθμους (70 εκατοτά πριν το χάλκινο μετάλλιο).

Τέλος, ακολουθούν οι δηλώσεις του εθνικού προπονητή Πέτρου Φυρίγου, ο οποίος είναι, δικαιολογημένα, πολύ ικανοποιημένος:  «Ηταν ένα εξαιρετικό τριήμερο αγώνων με απίστευτα καλές εμφανίσεις και πολλά θετικά σχόλια για την ελληνική ομάδα, απ’ όλες τις αποστολές! Θεωρω ότι όλα τα παιδιά βγάλανε τον καλύτερο τους εαυτό και μας έκαναν να ελπίζουμε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε μελλοντικούς αγώνες μιας και είναι μια καινούργια φουρνιά – γενιά καταδυτών-τριών που χτίζεται πετραδάκι πετραδάκι, με μεράκι, αγάπη και υπερηφάνια, για να δοξάζουμε την γαλανόλευκη μας! Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά μας!