Υπερήφανα τα Χανιά, τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων και συνολικότερα τον ελληνικό αθλητισμό έκανε ο Ηλίας Παπαδάκης, σημειώνοντας σπουδαίες διακρίσεις στο «5ο World Cup Master» που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου στην Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Σε αυτή την παγκόσμια συνάντηση βετεράνων αθλητών Τεχνικής Κολύμβησης, ο Ηλίας Παπαδάκης κατάφερε να ξεχωρίσει στα αγωνίσματα που πήρε μέρος, φτάνοντας στην κατάκτηση τριών χάλκινων μεταλλίων, ενώ επίσης είχε δύο 4ες και μία 5η θέση.

Ειδικότερα, ο βετεράνος αθλητής του Ναυτικού Ομίλου κατάφερε να βρεθεί στην 3η θέση στα 100 και 200μ. επιφάνεια με χρόνο 47.15 και 1:49.15 αντίστοιχα, ενώ το 3ο χάλκινο μετάλλιο το κέρδισε στην ανοικτή θάλασσα, στα 3000μ. με μονοπέδιλο. Οσον αφορά τη συμμετοχή στα άλλα αγωνίσματα, ήταν 4ος στα 50μ. επιφάνεια και στα 50μ. άπνοη με χρόνο 21.53 και 19.44 αντίστοιχα, ενώ, τέλος, ήταν 5ος στα 3000μ. διπλά πέδιλα στην ανοιχτή θάλασσα.

Οπως τονίζει ο Χανιώτης αθλητής: «Είναι απίστευτο συναίσθημα ν’ αγωνίζεσαι ξανά σε ένα χώρο ανάμεσα με σπουδαίους και μεγάλους -βετεράνους πλέον- αθλητές. Είχα λάβει μέρος το 2016 στο 3ο παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε γίνει στην Πράγα, στην Τσεχία, μαζί με την Στέλλα Κουκουβίτη με απολογισμό τότε τριών ασημένιων και χάλκινων μεταλλίων. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί παρόλο που δεν είχα τη δυνατότητα να προπονηθώ όλη τη σεζόν και μ’ ένα χρόνο ακόμα διακοπή από το 2016, κατάφερα να βελτιώσω όλες μου τις ατομικές επιδόσεις και να φέρω άλλο ένα μετάλλιο παραπάνω από την τελευταία μου φορά. Στόχος τώρα είναι το παγκόσμιο του 2019… Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Ηλία Καλαμαρίδη, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Τμήματος Τεχνικής Κολύμβησης του Ν.Ο. Χανίων, την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων που πίστεψαν σε μένα και με στήριξαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο σε αυτή μου την προσπάθεια. Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο φίλους μου, Στέλιο Βασιλαντωνάκη και Μιχάλη Χουλάκη, όπου με συνόδεψαν σε αυτή την αποστολή και με υποστήριξαν ηθικά και όλο αυτό το ζήσαμε μαζί».

Facebook Comments