Αποχωρήσεων συνέχεια ενδέχεται να υπάρξει στη δευτεραθλήτρια Ευρώπης Νόβι Μπέογκραντ, καθώς τον δρόμο άνοιξε ο Ντούσαν Μάντιτς που μεταπήδησε στη Φερεντσβάρος του Στέλιου Αργυρόπουλου, ενώ ακολούθησαν τα αδέρφια Ράσοβιτς, Στραχίνια και Βίκτορ, για Βάσας και Νουαζί αντίστοιχα.

Μαζί με τους προαναφερθέντες, ο Νίκα Σουσιασβίλι αποφάσισε να φορέσει το σκουφάκι του Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ πλέον στο ίδιο πλαίσιο τοποθετείται και ο Νίκολα Γιάκσιτς, με τον Σέρβο χρυσό Ολυμπιονίκη να έχει συμβόλαιο, ωστόσο η Νόβι Μπέογκραντ δεν θα σταθεί εμπόδιο σε μια ενδεχόμενη μεταγραφή, εάν ικανοποιηθεί οικονομικά.

Ο 26χρονος αμυντικός έχει δεχθεί το ενδιαφέρον από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο, η οποία αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ως η μοναδική υποψήφια που μπορεί να καλύψει τις οικονομικές ανάγκες της Νόβι, αλλά και του ίδιου του Σέρβου αθλητή, που είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους στην Ευρώπη. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει, σύμφωνα με σερβικά Μέσα και η Γιούγκ Ντουμπρόβνικ.

Ο Γιάκσιτς θα παραχωρηθεί μόνο με αποζημίωση, οπότε η δουλειά δεν είναι εύκολη για τον σύλλογο της Λιγουρίας. Σε περίπτωση που κλείσει η συμφωνία, ο Γιάκσιτς θα γίνει ο 6ος ξένος της Προ Ρέκο, κάτι που, ωστόσο, θα μπορούσε να οδηγήσει τον Αλεξάνταρ Ίβοβιτς να αποκτήσει την ιταλική υπηκοότητα τους πρώτους μήνες του 2024: σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, η ομάδα του Σάντρο Σούκνο θα υποδεχθεί το δεύτερο μισό της σεζόν με έναν μόνο ξένο που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως και αν έχει, από τη στιγμή που η Νόβι δήλωσε ότι θα συναινέσει στη μεταγραφή του Γιάκσιτς, από τη στιγμή που ικανοποιηθεί οικονομικά, το κυνήγι για τον Σέρβο διεθνή έχει ξεκινήσει από τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ…