Εκκίνηση στο τουρνουά «Απ. Παύλος» της Καβάλας

by Aquafeed 24

Η απόφαση που πάρθηκε πέρσι, όταν το κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας φιλοξενούσε τους καθιερωμένους διεθνείς αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΧΑΝΘ (λόγω του ότι το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο δεν λειτουργούσε) για την διεξαγωγή ενός μεγάλους διεθνούς κολυμβητικού μίτινγκ στην πόλη, υλοποιείται από την Παρασκευή 26 έως και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνδυασμένης δράσης του Δήμου Καβάλας και της Δημωφέλειας με τους δύο κολυμβητικούς συλλόγους της Καβάλας, το ΝΟΚ και τον ΟΘΑΚ, που ήθελαν να φιλοξενήσουν έναν αμιγώς Καβαλιώτικο διεθνές γεγονός, το τουρνουά «Απ. Παύλος»!

Οι αγώνες έχουν ήδη ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι των διοργανώσεων τόσο της ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος), όσο και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA) και απ’ ότι φαίνεται ήδη από την 1η χρονιά απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των αθλητών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο αρχικός στόχος για τις συμμετοχές, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο αθλητισμού και παιδείας του Δήμου Καβάλας Γιώργο Φιλόσογλου, που ήταν οι 500 συμμετοχές έχει ξεπεραστεί και έτσι οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα υπερβούν τις 700!

«Υπολογίστε ότι απ’ αυτούς τους αθλητές οι περίπου 120 με 130 είναι από το εξωτερικό,  κυρίως από την Τουρκία και την Βουλγαρία, ενώ από την Ελλάδα θα βρεθούν στο κλειστό κολυμβητήριο κολυμβητές και κολυμβήτριες από 26 πόλεις της χώρας» συνεχίζει ο κ. Φιλόσογλου που επισημαίνει ότι «ήδη από τις αρχές της εβδομάδες κατέφθασαν στην πόλη 40 αθλητές από την Τουρκία και θα μείνουν μέχρι και την Κυριακή και κάθε ημέρα θα καταφθάνουν. Ο μεγάλος όγκος των μεγάλων ονομάτων πάντως θα έρθουν την Πέμπτη και την Παρασκευή». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τουρνουά θα συμμετέχει και η Κρίστελ Βουρνά.

Πηγή: kavalapost

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA