Στον Β’ προκριματικό Όμιλο που θα διεξαχθεί στη Σερβία (17-20 Φεβρουαρίου), για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ερχόμενης χρονιάς στο Σπλιτ, κληρώθηκε η Εθνική μας Ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών.

Αντίπαλοι της, η Σερβία, η Ελβετία, η Τουρκία και το Βέλγιο.

Ομολογουμένως, η Εθνική Γυναικών δεν θα συναντήσει κανένα εμπόδιο στον δρόμο για την πρόκριση στην Τελική Φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αν και αποτελεί πρωτόγνωρη διαδικασία για το συγκεκριμένο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα η αναγκαία συμμετοχή στα Προκριματικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και όχι η δεδομένη απευθείας πρόκριση. Μην λησμονούμε ότι η Εθνική ομάδα Γυναικών διαχρονικά βρίσκεται στο σύνολο των κορυφαίων ομάδων του κόσμου, χωρίς αυτό να αναιρείται από την φετινή απουσία της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι άλλοι δύο (2) Όμιλοι είναι:

Α’ (Ρουμανία, 17-20/2): Σλοβακία, Γερμανία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ιρλανδία

Γ’ (Μάλτα, 4-6/3): Γαλλία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Μάλτα

Προκρίνονται οι 2 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (σύνολο 6).

Απευθείας στο Σπλιτ πηγαίνουν οι 5 πρώτες του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (2020 Βουδαπέστη): Ισπανία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Ιταλία και η διοργανώτρια Κροατία.

Η Ελλάδα, το 2020, ήταν 6η

Απευθείας η Εθνική Ανδρών

Στην αντίστοιχη προκριματική φάση των Ανδρών, που θα διεξαχθεί επίσης 17-20 Φεβρουαρίου, η Εθνική μας Ομάδα (7η το 2020 στη Βουδαπέστη) έχει προκριθεί απευθείας μαζί με τις: Ουγγαρία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Σερβία, Ιταλία, Ρωσία.

Οι τέσσερις (4) προκριματικοί Όμιλοι για τις υπόλοιπες 8 ομάδες που θα πάνε στο Σπλιτ (2 από κάθε Όμιλο):

Α’ (Σλοβενία): Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Σλοβενία, Βέλγιο

Β’ (Γεωργία): Γεωργία, Σλοβακία, Λευκορωσία, Πολωνία

Γ’ (Μάλτα): Ρουμανία, Μάλτα, Λιθουανία, Ιρλανδία

Δ’ (Ισραήλ): Τουρκία, Ολλανδία, Ουκρανία, Ισραήλ

Τόσο για την Εθνική Ανδρών όσο και για την Εθνική Γυναικών, ομοσπονδιακός τεχνικός για την κάθε ομάδα αντίστοιχα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, με τις διεθνείς διοργανώσεις της νέας σεζόν να πλησιάζουν. Πολύ σύντομα θα υπάρξουν νεότερα…

Πηγή: koe.org.gr