Την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκούοκα απολαμβάνει εδώ και λίγες ώρες η Ουγγαρία, με την ομάδα του Ζολτ Βάργκα να επικρατεί 13-12 των παθιασμένων ΗΠΑ που προσπάθησαν να πετύχουν την τεράστια έκπληξη, αλλά δεν τα κατάφεραν ελέω… VAR.

Ακόμη μια περίπτωση στο υψηλότερο επίπεδο της υδατοσφαίρισης, όπου διαιτητές και VAR καταφέρνουν να χαλάσουν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, καθώς στο 2ο οκτάλεπτο της αναμέτρησης αποφασίσθηκε μετά τον έλεγχο του VAR να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα, χωρίς αντικατάσταση ο κορυφαίος Αμερικανός φουνταριστός, Μπεν Χάλοκ, με την Ουγγαρία να παίζει τέσσερα λεπτά με παίκτη παραπάνω σε εκείνο το διάστημα του αγώνα, ενώ αξιοποίησε και το πέναλτι. Από τη φάση, φαίνεται ότι το χέρι του Χάλοκ που είχε το κεφάλι μες το νερό, βρίσκει τον Μάρτον Βάμος στο πρόσωπο, ωστόσο δεν είναι μια ασυνήθιστη φάση στα 2μ. και η απόφαση ήταν αρκετά αυστηρή για να αποβληθεί με κόκκινη ο Αμερικανός, ο οποίος χάνει το επόμενο παιχνίδι των ΗΠΑ για τις θέσεις 5-8.

Από το 4-4 σε εκείνο το σημείο, οι Ούγγροι προηγήθηκαν με 7-4 και 7-5 μέχρι το ημίχρονο και στη συνέχεια ναι μεν είχαν τα ηνία, ωστόσο οι παίκτες του Ουντόβιτσιτς δεν τα παράτησαν ποτέ και πίεζαν για την ισοφάριση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ενώ ο πρώην παίκτης του ΑΟΠΦ, Τζόνι Χούπερ, μείωσε σε 13-12 στο 1:28 πριν το τέλος της αναμέτρησης. Μάλιστα, οι ΗΠΑ είχαν ευκαιρία με τον Άλεξ Μπόουεν σε παίκτη παραπάνω, ωστόσο οι Ούγγροι και ο Βόγκελ σταμάτησαν την μπάλα και οι Μαγυάροι προκρίθηκαν στα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία.

Τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα!