Το θέμα με το ενδεχόμενο τιμωρίας του Τζούρο Ράντοβιτς από την Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι γνωστό από τον Αύγουστο. Ο Ολυμπιακός γνώρισε το θέμα ελάχιστα πριν έρθει ο παίκτης στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα και τηρείται στάση αναμονής έως ότου βγει επίσημα η απόφαση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πιθανή τιμωρία του Ράντοβιτς από την FINA, δεν αφορά χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά διαδικαστικά λάθη στους ελέγχους ντόπινγκ του Μαυροβούνιου πολίστα.

Χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, για το αν παίκτης τελικά θα τιμωρηθεί ή όχι και για πόσο, η ομάδα του Ολυμπιακού δεν έχει λάβει κάποια απόφαση προς στιγμήν, γι ´αυτό και ο διεθνής περιφερειακός βρέθηκε κανονικά στην πρώτη προπόνηση των «ερυθρολεύκων», την Δευτέρα, 06/09. Φυσικά, ο ίδιος ο Τζούρο Ράντοβιτς είναι ενήμερος για το ζήτημα, ενώ δήλωσε στο φιλικό του περιβάλλον πως δεν ανησυχεί, καθώς δεν πρόκειται για δικό του λάθος, αλλά για επικοινωνιακή σύγχυση εκ μέρους της FINA.

Σε περίπτωση που ο παίκτης τιμωρηθεί, τότε ο Ολυμπιακός δύσκολα θα μπορέσει να βρει αντικαταστάτη στην ξένη αγορά, καθώς αφενός η δήλωση της ομάδας στη LEN πρέπει να γίνει έως τις 14 Σεπτεμβρίου, αφετέρου δεν υπάρχει παίκτης του επιπέδου των «ερυθρόλευκων» χωρίς ομάδα αυτή τη στιγμή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ράντοβιτς έχει δεχθεί δύο ποινές για τη μη συμπλήρωση του «Where About» και τιμωρείται στην τρίτη.  Σχετικά με αυτό, ο αριστερόχειρας άσος φαίνεται ότι δεν έχει λάβει (από την Παγκόσμια Ομοσπονδία) 3η φορά το αντίστοιχο email. Βέβαια, από τον Ολυμπιακό αναμένουν την επίσημη ενημέρωση για να καθορίσουν την στελέχωση του ρόστερ.

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη