Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (8/09) στην Χαλκίδα, το Παμπεριφερειακό κολυμβητικό πρωτάθλημα των συλλόγων που προετοιμάζονται στη θάλασσα, με τον Πρωτέα Ζακύνθου να κατακτά το πρωτάθλημα στις κατηγορίες ανδρών/γυναικών και το ΝΟ Αλιβερίου στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων και παίδων/ παμπαίδων Α- Β/ Κορασίδων/ Παγκορασίδων Α-Β.

Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο προπονητής του Πρωτέα Ζακύνθου Διονύσης Μαρίνος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, υποστήριξε: «Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που δίνουμε το «παρών» σε αυτούς τους αγώνες. Ήταν πάντα μία σπουδαία γιορτή για εμάς και φέτος ειδικά η διοργάνωση ήταν άρτια. Ήταν πολύ σημαντική η συμμετοχή στο πρωτάθλημα και των παιδιών από τις προαγωνιστικές κατηγορίες, κάτι που αποτελεί κίνητρο γι’ αυτά για να συνεχίσουν την κολύμβηση. Αν και είχαμε λίγες συμμετοχές καταφέραμε να έχουν μία εξαιρετική παρουσία. Συγχαρητήρια στην ΚΟΕ για την διοργάνωση, αλλά και τις αλλαγές που έκανε στο φετινό πρωτάθλημα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά και τους συλλόγους που συμμετείχαν στην διοργάνωση γιατί η μαζικότητα δίνει ζωντάνια στους αγώνες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΟ Αλιβερίου, Προκόπης Αλέξης, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά τους συναδέλφους, προπονητές και παράγοντες των σωματείων, που παρά τις αποστάσεις ήρθαν και καταφέραμε να κάνουμε ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα, πιο εξελιγμένο από τις προηγούμενες χρονιές. Οι καινοτομίες που εισήγαγαν στις προαγωνιστικές κατηγορίες, έδωσε σε πολλά παιδιά την ευκαιρία να κολυμπήσουν και να πάρουν σημαντικές εμπειρίες από τους αγώνες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης την διοίκηση της ΚΟΕ γιατί για να πραγματοποιηθούν οι ιδέες θα πρέπει να υπάρχουν ανοιχτά «αυτιά» για να τις υλοποιήσουν, όπως και έκαναν. Τέλος την ταμία της ΚΟΕ και πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής της Ομοσπονδίας σε Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, Ελευθερία Σαραντίδου για την πολύτιμη βοήθειά της. Για εμάς είναι διπλή χαρά, όχι μόνο η πολύ καλή μας παρουσία στο πρωτάθλημα, αλλά και η φιλοξενία του στην Εύβοια μετά από 25 χρόνια. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και εύχομαι καλή χρονιά σε όλους».

Η πρόεδρος του Πρωτέα Καλύμνου, Ευαγγελία Μπιλίρη, υποστήριξε: «Ήταν άλλη μία εξαιρετική διοργάνωση της ΚΟΕ και για εμάς που ερχόμαστε από μακριά, ήταν ευτυχές το γεγονός, πως είχαμε μία πολύ καλή παρουσία.  Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Η Ταμίας της ΚΟΕ και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής της Ομοσπονδίας σε Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, Ελευθερία Σαραντίδου ,δήλωσε: «Κάνοντας τον απολογισμό αυτής της διοργάνωσης, είμαι πολύ χαρούμενη γιατί στέφθηκε με επιτυχία και ήταν ένα μέλημα της Περιφερειακής Επιτροπής αλλά και της ΚΟΕ, να αναβαθμίσουμε τέτοιος αγώνες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις αποστολές οι οποίες ήταν φέτος πολυπληθείς  και να συγχαρώ του πολύνικες . Εύχομαι του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι μαζί σε μία ακόμη πετυχημένη διοργάνωση».

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 11 σωματείων και 250 αθλητών και αθλητριών.

Η γενική βαθμολογία στην κατηγορία Ανδρών/Γυναικών:

 1. ΝΟ Ζακύνθου «Πρωτέας» 333
 2. ΝΟ Αλιβερίου 263
 3. ΝΟ Καλύμνου «Πρωτέας» 129
 4. Φιλαθλητικός Καλύμνου 77
 5. Αθλητική και ψυχαγωγική Λέσχη Μεδεών 55
 6. ΝΟ Κω 40
 7. ΝΟ Διαύλου Ωρεών 27
 8. Αίας Σύρου 20
 9. ΝΟ Νάουσας Πάρου 14
 10. ΑΟ Πάρου 6

Η γενική βαθμολογία στις κατηγορίες εφήβων/ νεανίδων

 1. ΝΟ Αλιβερίου 196
 2. Αθλητική και ψυχαγωγική Λέσχη «Μεδεών» 46
 3. ΝΟ Διαύλου Ωρεών 12

 

Η γενική βαθμολογία στις κατηγορίες, παίδων/ παμπαίδων Α- Β/ Κορασίδων/ Παγκορασίδων Α-Β

 1. ΝΟ Αλιβερίου 376
 2. ΝΟ Καλύμνου «Πρωτέας» 257
 3. Φιλαθλητικός Καλύμνου 183
 4. ΝΟ Νάουσας Πάρου 156
 5. Αίας Σύρου 119
 6. ΝΟ Κω 118
 7. Αθλητική και ψυχαγωγική Λέσχη «Μεδεών» 99
 8. ΝΟ Διαύλου Ωρεών 56
 9. ΝΟ Πάρου 25
 10. ΝΟ Λίμνης 4

Τα επίσημα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής και οι γενικές βαθμολογίες ΕΔΩ

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΚΟΕ