Το πρότζεκτ του Ολυμπιακού για το Νέο Κολυμβητήριο!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Ως ανάδοχος πια, έπειτα από την ανάλογη διαγωνιστική διαδικασία, ο Ολυμπιακός Πειραιώς αναμένεται να «βάλει μπρος» τις διεργασίες για το νέο υδάτινο αθλητικό κέντρο του στην περιοχή του Σ.Ε.Φ.

Μάλιστα, μετά τους Πειραιώτες και η διοίκηση του Σ.Ε.Φ επιβεβαίωσε πως ο Ολυμπιακός είναι ο ανάδοχος για να φτιάξει το δικό του κολυμβητήριο, ενώ από τη διακήρυξη του διαγωνισμού έχει γίνει γνωστό και το τοπογραφικό πλάνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΦ:

«Ανακοινώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κατά την 50η Συνεδρίασή του στις 9-9-2021 ομόφωνα ενέκρινε το με αριθ. Πρωτ. Φ31/30307/6-9-2021 πρακτικό συνεδρίασης γνωμοδοτικής επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού για την κατασκευή και εκμίσθωση του Κέντρου Υδάτινου Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΚΥΔΑΠ) στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και την κατακύρωση του διαγωνισμού στον «Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς – ΟΣΦΠ».

Συγκεκριμένα, το εντυπωσιακό αυτό πρότζεκτ για τους «ερυθρόλευκους» θα περιλαμβάνει μία κλειστή πισίνα 3.000 θέσεων, μία ανοιχτή για 1.500 φιλάθλους και 2 μικρές βοηθητικές πισίνες για τις Ακαδημίες.

Πρόκειται για ένα επενδυτικό έργο στον τομέα του αθλητισμού τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον Πειραιά, πάντα με τη συμβολή και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στην έκταση που πια ανήκει στον Ο.Σ.Φ.Π. θα κατασκευαστούν δύο πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων και δύο βοηθητικές δεξαμενές.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφέρθηκε στον Νέο Κολυμβητήριο του Ολυμπιακού, τονίζοντας την σημασία αυτού του έργου στην ανάπτυξη της πόλης και του υγρού στίβου γενικότερα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κύριου Μώραλη:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την παραχώρηση συγκεκριμένης έκτασης στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, μέσω ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, ώστε να δημιουργηθούν οι κολυμβητικές εγκαταστάσεις του Συλλόγου. Ενός συλλόγου ο οποίος χωρίς να διαθέτει ποτέ δικό του κολυμβητήριο, έχει πετύχει σπουδαίες διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γεμίζοντάς μας υπερηφάνεια.

Ο Ολυμπιακός έχει την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης, με 62 Πρωταθλήματα Ελλάδας, έχοντας μάλιστα κατακτήσει 26 συνεχόμενα πρωταθλήματα (1996-2021), αλλά και 7 πρωταθλήματα Ανοικτής Θαλάσσης, 4 Διασυλλογικά Κύπελλα Ελλάδος κ.α.. Στο πόλο ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί στις πισίνες, με τις ομάδες ανδρών και γυναικών να έχουν κατακτήσει συνολικά 7 κορυφαίους Ευρωπαϊκούς τίτλους, 47 πρωταθλήματα Ελλάδος, 25 Κύπελλα Ελλάδος, 6 Super Cup, ενώ τα τμήματα καταδύσεων μετρούν συνολικά 13 Πρωταθλήματα Ελλάδας.

Το μέλλον του Κολυμβητικού τμήματος του Ολυμπιακού φαντάζει πλέον αισιόδοξο και φυσικά με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές αλλά και οι προϋποθέσεις, ώστε η πόλη του Πειραιά να διεκδικήσει και να φιλοξενήσει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πειραιά.

Σχετικά με την γενικότερη ανάπτυξη του αθλητισμού στον Δήμο, πρόσθεσε: «Να είναι βέβαιοι και οι υπόλοιποι σύλλογοι του Δήμου Πειραιά, οι οποίοι διατηρούν αθλήματα πισίνας, ότι αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαιτέρως θετική για όλους, καθώς στα δυο υπάρχοντα κολυμβητήρια, το Παπαστράτειο και το δημοτικό κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια θα βρουν τις κατάλληλες ώρες και συνθήκες, ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω τα δικά τους τμήματα.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη και ελπίζοντας ότι το έργο θα ξεκινήσει αλλά και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, η Δημοτική Αρχή θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ολοκλήρωση του Σκοπευτηρίου, το οποίο ξεκίνησε το 2019, αλλά εξαιτίας της πανδημίας έχει σταματήσει, στη δημιουργία ενός ακόμα γηπέδου ποδοσφαίρου στην Θηβών & Φαλήρου, καθώς και στον μεγάλο μας στόχο που είναι η δημιουργία στίβου στα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ, εφόσον επιτύχουμε την απαλλοτρίωσή τους.

Ο Πειραιάς προοδεύει μέρα με τη μέρα σε όλους τους τομείς και αυτό πλέον είναι κάτι παραπάνω από ορατό».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA