Το «ούτε πέντε λεπτά» του Σταμάτη Βελλή το 2014 που… έγραψε την ιστορία!

by Aquafeed 24

Με την ευκαιρία της αποψινής γιορτής που διοργανώνει ως οικοδεσπότης ο χορηγός του τμήματος Υδατοσφαίρισης Σταμάτης Βελλής απόψε στο Μαρούσι (Marley, Αγίου Κωνσταντίνου 59) με καλεσμένους άπαντες στο τμήμα, τον Ερασιτέχνη αλλά και όλους τους Απολλωνιστές ώστε να «γιορτάσουμε όλοι μαζί τα φετινά ιστορικά για τον Σύλλογό μας επιτεύγματα» είναι χρήσιμο να αποκαλύψουμε πως ξεκινήσαμε για να… φτάσουμε σε αυτά.

Διότι, όπως έχει πει άπειρες φορές ο Γιώργος Αφρουδάκης – που μαζί με τον αδερφό του Ζάχο και σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΓΣ υλοποίησαν τη δημιουργία του τμήματος το 2014 – «αν δεν υπήρχε ο Σταμάτης Βελλής τίποτα δεν θα ήταν δυνατό (σ.σ. η ονειρική 9χρονη πορεία της ομάδας, που φέτος στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης)».

Πάμε στην ιστορία μας, λοιπόν…

Παραμονές της Τελικής Φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Γ’ Εθνικής το καλοκαίρι του 2014 ο τόπος διεξαγωγής άλλαζε και από την Αθήνα μεταφερόταν στην Πάτρα.

Το πριν από λίγους μήνες επανιδρυθέν τμήμα του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλων Σμύρνης δεν είχε προϋπολογίσει το ποσό που θα χρειαζόταν για μεταφορά, διανυκτερεύσεις κ.τ.λ. κι έφτανε τις 6.000 ευρώ.

Με τον κίνδυνο να μην μετάσχει η ομάδα στην Τελική Φάση να είναι ορατός η διοίκηση του ΓΣ πήρε την απόφαση να εκδώσει κουπόνια οικονομικής στήριξης με τιμή 10 και 20 ευρώ, ζητώντας με ανακοίνωσή της απ’ όσους Απολλωνιστές μπορούσαν να αγοράσουν, ώστε να καλυφθεί ένα μέρος ή όλο το ποσό.

Η ανακοίνωση αυτή ανέβηκε στις 26 Ιουλίου του 2014 λίγο μετά τη 1 μ.μ. από το Σωματείο φιλάθλων του Απόλλωνα η «Αναγέννηση» στο forum των οπαδών, apollonistis.com, του οποίου μέλος, αναγνώστης, αλλά και σχολιαστής είναι και ο Σταμάτης Βελλής. Καθώς πάνω απ’ όλα ήταν, είναι και θα είναι φίλαθλος του Απόλλωνα.

Διαβάζοντας το ο Σταμάτης Βελλής σχολιάζει τέσσερις ώρες αργότερα: «Ρε γαμώτο, τα διαβάζεις αυτά και σε πιάνει θλίψη… Σίγουρα δε θα τους αφήσουμε μόνους τους όμως στη προσπάθεια τους αυτή»!

Και δεν τους άφησε. Έκτοτε ποτέ!

Σε νέο σχόλιο φιλάθλου που καλεί τον κόσμο της ομάδας να βοηθήσει ο Σταμάτης Βελλής αρκείται στο να γράψει μόλις 14 λεπτά μετά την πρώτη του ανάρτηση «Η ομάδα μας θα πάει»!

Όπερ και εγένετο. Η αποστολή του Απόλλωνα Σμύρνης ταξίδεψε στην Πάτρα και στις 3 Αυγούστου του 2014 πανηγύριζε την πρώτη της ιστορική (εξ αυτής της άποψης) άνοδο στη Β’ Εθνική.

Ανήμερα (26/7/2014) της απόφασης του Σταμάτη Βελλή ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης εκδίδει νέα ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης, σε συνέχεια της ανακοίνωσης σχετικά με την οικονομική ενίσχυση της αποστολής της ομάδας Υδατοσφαίρισης, θέλει να ευχαριστήσει τον κ. Σταμάτη Βελλή, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Συλλόγου και με ευγενική χορηγία του κάλυψε οικονομικά τη συμμετοχή της ομάδας Υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα, στην Τελική Φάση της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών που θα γίνει στην Πάτρα από 31/7 2014 έως 3/8/2014».

Στις 5 Αυγούστου κι αφού η άνοδος έχει επιτευχθεί και τα σχόλια στο forum έχουν πάρει… φωτιά για τα συγχαρητήρια σε ομάδα και χορηγό, ο Σταμάτης Βελλής τοποθετείται εκ νέου, ώστε να εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασής του.

Γράφοντας αρχικά ότι δεν παρακολουθεί το άθλημα (πόλο), πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Όμως, όταν διάβασα εδώ (σ.σ. forum) ότι ένα φρέσκο “γέννημα” του Απόλλωνα που είναι μάλιστα δημιουργία των Αφρουδάκηδων, γνήσιων Απολλωνιστών όπως θέλω εγώ να είναι οι Απολλωνιστές και ταυτόχρονα εξαιρετικών παιδιών, κινδύνευε να μη συμμετέχει στη τελική φάση για την άνοδο, δεν το σκέφτηκα ούτε πέντε λεπτά. Κάτι τέτοιο θα ήταν απλά αμαρτία και απαράδεκτο να το αφήσουμε να βουλιάξει πριν καν γεννηθεί».

Ένας γνήσιος Απολλωνιστής στήριξε την προσπάθεια κάποιων ακόμη γνήσιων Απολλωνιστών και εννιά χρόνια μετά εξακολουθεί να τη στηρίζει, με σπουδαία αποτελέσματα σε αυτό το διάστημα.

Το καλοκαίρι του 2017 ο Απόλλων Σμύρνης προβιβάστηκε στην Α1 των Ανδρών και στα έξι χρόνια παρουσίας του στη μεγάλη κατηγορία μετρά, μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, μία 6η θέση (την 1η χρονιά) κι ακολούθως πέντε συνεχόμενα φώτο φίνις στην πρώτη τετράδα (3η, 4η, 3η, 4η, 3η θέση κατά σειρά ετών) όπως και τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες στην Ευρώπη με τη φετινή (η 5η τη νέα σεζόν), που βρήκε την ομάδα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα να κατακτά το Challenger Cup και τον 1ο τίτλο (και δη ευρωπαϊκό) στην 132χρονη ιστορία αυτού του εμβληματικού Συλλόγου!

Ενός τίτλου που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Σταμάτη Βελλή, ο οποίος στηρίζοντας την προσπάθεια της οικογένειας Αφρουδάκη με τη βαθιά τεχνογνωσία στο άθλημα και την αγνή αγάπη για τον Απόλλωνα, έφερε τα παραπάνω σπουδαία αποτελέσματα.

Μάλιστα ο χορηγός του τμήματος χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου την κατασκευή του κολυμβητηρίου για παιδιά έως και 11 ετών στη Ριζούπολη, ενός έργου που ολοκληρώθηκε το 2017 (μαζί με την πρώτη άνοδο στην Α1) και έκτοτε λειτουργεί υποδειγματικά και θα μείνει ως σπουδαία παρακαταθήκη στον Σύλλογο και το τμήμα.

Με τέτοια σύμπραξη Απολλωνιστών, σε συνδυασμό με τις σωστές επιλογές και την άριστη δουλειά των μελών του τεχνικού τιμ και τους ανθρώπους που αγαπούν τον Απόλλωνα και βοηθούν διοικητικά ο καθένας από το πόστο του το τμήμα το μέλλον προβλέπεται ακόμη πιο ευοίωνο…

ΠΗΓΗ: apollonwaterpolo.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA